Clubgebouw van politiehondenvereniging in Eerbeek verwoest door brand

VideoHet clubgebouw van een politiehondenvereniging in Eerbeek is zaterdagochtend verwoest door een brand. Het gebouw stond in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan.

Rond 7.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Op moment dat de brandweer ter plaatse kwam stond het clubgebouw al in lichterlaaie. Brandweer Eerbeek kwam met twee brandweerwagens naar het incident om de brand te blussen.

Politievereniging

De politie traint hier met politiehonden. In het gebouw lagen meerdere bijtpakken, deze zijn allemaal door de brand verloren gegaan.

Oorzaak

Het is onbekend wat de oorzaak is. De politie sluit brandstichting niet uit. “Het is nog kijken wat de oorzaak is. Het zou ook kortsluiting kunnen zijn.”

Bij de brand kwam veel rook vrij. De hondenvereniging kan voorlopig geen gebruik maken van het clubhuis.

Volledig scherm
Het uitgebrande gebouw stond in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan in Eerbeek. © Persbureau Heitink
  1. Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankrekening
    PREMIUM

    Lokale Alliantie Brummen trekt ten strijde tegen het plunderen van opa's bankreke­ning

    Even boodschappen doen met de bankpas van opa en die ook maar even gebruiken om zelf een vol karretje af te rekenen. Moeilijk te bevatten, maar het gebeurt vaak, zegt Bert Nijborg. Hij is initiatiefnemer van de Lokale Alliantie Brummen, die (financieel) misbruik van ouderen wil aanpakken. De alliantie begint op 5 februari. ,,Financiële uitbuiting van ouderen is een schrijnende, maar nog onderbelichte vorm van mishandeling.’’

Zutphen