Collega's bij Sportkompas Brummen houden benefietdag voor Jacco's zieke dochter Eva: ‘Dit is zó hartverwarmend’

VIDEOHet Brummense zwembad Rhienderoord staat op zondag 30 augustus volledig in het teken van Eva Peelen. De 18-jarige dochter van zweminstructeur Jacco Peelen uit Ede is ernstig ziek. Jacco's collega's van Stichting Sportkompas houden in het zwembad een benefietdag voor een levensreddende operatie voor Eva, die op 14 september in Barcelona wordt uitgevoerd.

 1. Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland
  PREMIUM

  Hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland

  De hoge gasprijzen raken steeds meer bedrijven in Oost-Nederland keihard. ,,De problemen kun je vergelijken met die van de huishoudens. Zodra je van een vast naar een variabel energiecontract gaat, krijg je te maken met hoge extra kosten. Bedrijven die dat niet kunnen doorberekenen komen dan gauw in de knel”, zegt Christian Lorist van werkgeversorganisatie VNO NCW Midden (Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht).
 2. ‘Rare grens’ tussen Brummen en Rheden wordt gecorrigeerd, daarom ruimte voor 24 woningen
  PREMIUM

  ‘Rare grens’ tussen Brummen en Rheden wordt gecorri­geerd, daarom ruimte voor 24 woningen

  Het ging niet zonder slag of stoot, maar woningbouw op het voormalige tuincentrum in Laag-Soeren lijkt dichterbij te komen. De locatie ligt precies op de grens tussen Rheden en Brummen, waardoor onduidelijkheid ontstond in welke gemeente de woningen komen. Vorig jaar werd uiteindelijk besloten de grens recht te trekken in Rhedens voordeel, waardoor het bestemmingsplan gemaakt kan worden.
 3. Na vijftig jaar dreigt doek te vallen voor Eerbeekse Kerkenmarkt: ‘Er is geen opslagruimte meer’
  PREMIUM

  Na vijftig jaar dreigt doek te vallen voor Eerbeekse Kerken­markt: ‘Er is geen opslagruim­te meer’

  Koopjesjagers die elk jaar over de Eerbeekse Kerkenmarkt struinen om een pareltje op de kop te tikken, moeten vanaf volgend jaar misschien ergens anders hun heil zoeken. De Kerkenmarkt, die dit jaar op 1 oktober voor de vijftigste keer wordt gehouden, dreigt te verdwijnen omdat de organisatie vanaf het nieuwe jaar geen opslagruimte meer heeft. ,,Het zou zo zonde zijn.”