Volledig scherm
De slotavond van de fietsvierdaagse. Fietsers komen aan bij Concordia Brummen. © Archief Ronny te Wechel

Concordia Brummen gesloten na eigen faillissementsaanvraag

De deuren van Concordia Brummen zijn definitief gesloten. Eigenaar Harry Timmer heeft zelf een faillissement aangevraagd. Dinsdagmorgen is dit faillissement door de rechtbank in Zutphen bekrachtigd.

,,Tegen beter weten in heb ik een lange tijd gehoopt dat goed zou komen. In een normale situatie was ik vijf jaar geleden al gestopt. Het was niet meer te doen. Helaas komt er na 95 jaar een einde aan het familiebedrijf’’, laat een geëmotioneerde Timmer weten. 

Een faillissement dat er bovendien toe leidt dat er een einde komt aan een begrip in Brummen. Veel verenigingen hadden hun thuisbasis in Concordia, dat bestond uit een kroeg, kegelhuis en zalencentrum. Waaronder kegelclubs, biljartverenigingen, bridgeclubs, het Brummens Mannenkoor en de Plattelands vrouwen.

Last van schouders

Met het uitgesproken faillissement valt er wel een last van zijn schouders af, bekend de 59-jarige eigenaar van de horecagelegenheid. Veertig jaar runde hij de zaak zelf, nadat hij Concordia overnam van zijn ongeneeslijk zieke vader. ,,Om eerlijk te zijn ben ik nu vooral heel opgelucht. De deur gaat dicht, maar het raam gaat open. Als ik was doorgegaan was er ik binnen twee jaar aan onderdoor gegaan.’’

Dat het al een langere tijd moeilijk was om de eindjes voor Concordia aan elkaar te knopen was voor Timmer geen geheim. ,,In 2005 heb ik de zaak verkocht aan bierbrouwer Grolsch. Het onroerend goed en onderhoud van het pand was onbetaalbaar. Een poging om te proberen nieuw leven in de zaak te blazen. Helaas heeft dat anders uitgepakt dan gedacht.’’

Zutphen