Het college van B en W dat aantrad na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Helemaal links Peter-Paul Steinweg, naast hem Jolanda Pierik-Van der Snel, en rechts Eef van Ooijen.
Volledig scherm
Het college van B en W dat aantrad na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Helemaal links Peter-Paul Steinweg, naast hem Jolanda Pierik-Van der Snel, en rechts Eef van Ooijen. © Peter Lous.

Crisis in Brummen compleet: alle wethouders dienen ontslag in

updateDe politieke soap in Brummen heeft de gemeente in een crisis gestort. Eerst maakte vanavond in de raadsvergadering Peter-Paul Steinweg (VVD) bekend met onmiddellijke ingang te stoppen als wethouder. Na een schorsing dienden ook de twee overige wethouders, Jolanda Pierik-Van der Snel (CDA) en Eef van Ooijen (PvdA), hun ontslag in.

  1. Kunsttentoonstelling in Eerbeek ter ere van schilder Jan Mankes: ‘Niet dat er een echte hangt, die verzekering kunnen wij niet betalen’
    PREMIUM

    Kunstten­toon­stel­ling in Eerbeek ter ere van schilder Jan Mankes: ‘Niet dat er een echte hangt, die verzeke­ring kunnen wij niet betalen’

    Bij lang niet iedereen gaat een belletje rinkelen bij de naam Jan Mankes. De schilder die al op 30-jarige leeftijd overleed in Eerbeek staat bekend om zijn realistische werken. Om zijn overlijden - dit jaar een eeuw geleden - te herdenken, werd er een kunstwedstrijd uitgeschreven. De beste inzendingen hangen sinds dit weekend in De Kruiskerk in Eerbeek. ,,Ik zag laatst een vrij groot schilderij van Mankes dat voor veel geld is verkocht.”

Zutphen