Voorzitters Johan Haijktink (links) van de Brummense Damvereniging en Paul van Berkum (rechts) van de Eerbeekse Schaakclub voor het Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitters Johan Haijktink (links) van de Brummense Damvereniging en Paul van Berkum (rechts) van de Eerbeekse Schaakclub voor het Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek. © Jeroen Jazet

Dammers en schakers slaan handen ineen in Eerbeek: ‘Desnoods spelen we met een mondkapje op’

De rivaliteit tussen schaken en dammen, twee denksporten op 64 of 100 zwart-witte velden, is er altijd geweest. Toch slaan de Brummense Damvereniging en de Eerbeekse Schaakclub de handen ineen. Vanaf september zijn ze elke donderdagavond gezamenlijk te vinden in Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek.

 1. Gaat woningbouw op veelbesproken Burgersterrein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’
  PREMIUM
  1

  Gaat woningbouw op veelbespro­ken Burgerster­rein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’

  Al jaren wordt erover gesproken. Eerst voor de bouw van een logistiek centrum, daarna voor woningbouw. Toch is er nog steeds alleen een leeg veld te zien op het veelbesproken Eerbeekse Burgersterrein. Partijen vroegen het gemeentebestuur begin dit jaar te kijken naar woningbouw. Bijna een jaar later is nog niks gebeurd, daarom probeert de raad het nu opnieuw. ,,Zo moeilijk kan het niet zijn.”
 2. Brummen kijkt naar fonds voor inwoners in financiële nood: ‘Dreigen in acute problemen te komen’
  PREMIUM
  2

  Brummen kijkt naar fonds voor inwoners in financiële nood: ‘Dreigen in acute problemen te komen’

  Voor inwoners die in financiële problemen komen door de extreem gestegen energieprijzen wil Brummen een noodfonds instellen. Daarbij moeten ook middeninkomens worden betrokken. Dat blijkt uit de gemeenteraadsvergadering van Brummen, waarin de begroting werd besproken. ,,We hoeven niet alles op te vangen, maar zodra basisvoorzieningen in het gedrang komen moeten we iets doen.”