In februari van dit jaar stroomde er wit kalkwater van de stort af na hevige regenval. Dat belandde daardoor in de natuur.
Volledig scherm
PREMIUM
In februari van dit jaar stroomde er wit kalkwater van de stort af na hevige regenval. Dat belandde daardoor in de natuur. © Jeroen Jazet

Definitieve afdekking oude vuilstort in Eerbeek kost papierindustrie miljoenen: ‘Een grote paraplu’

Het einde van de langslepende kwestie rond de oude stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek lijkt in zicht. Er is een plan om de stortplaats, die tijdelijk is afgedekt met staalslakken, definitief af te dekken. Het afgelopen jaar bleek dat de staalslakken door contact met regenval zorgden voor verontreinigd grondwater.

3 reacties

 • corinne van balen

  2 maanden geleden
  Ja, "bedek" het maar weer, letterlijk en figuurlijk. Zoals alles waar geld en macht mee gemoeid is wordt bedekt in dit land...
 • Fiona Ploeg

  2 maanden geleden
  Het kost miljoenen en ze weten niet eens of het werkt ...
 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  Men moet zich eerst maar eens goed afvragen of afdekken niet uitstel van de problemen is!
 1. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
  PREMIUM
  2

  Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

  In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”