Anton de Lange uit Zutphen, eigenaar van het Brummense kasteel Engelenburg, verkoopt na 35 jaar het karakteristieke pand. ,,Ik ben niet meer de juiste persoon.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anton de Lange uit Zutphen, eigenaar van het Brummense kasteel Engelenburg, verkoopt na 35 jaar het karakteristieke pand. ,,Ik ben niet meer de juiste persoon.” © Ruben Meijerink

Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”

7 reacties

 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Wij danken de heer De Lange voor de jarenlange uitstekende zorg voor zeer waardevol cultureel erfgoed. Zo'n landgoed in zo'n uitstekende staat onderhouden is een wereldprestatie.
 • Lucas Kroes

  2 maanden geleden
  Geweldige reportages
 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Mooie foto...
 • S. Nijhof

  2 maanden geleden
  Graafland en Bos, dank voor jullie reactie. Ik heb vanmiddag toch weer kunnen lachen. Straks lekker een kop koffie drinken bij het broederenklooster.
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  S Nijhof...het mag mi der zuur hoor...geld maakt niet gelukkig...dus wees niet jaloers....en aandelen in shell??? Nou dat was het laatste wat ik zou willen!!!