Dodelijk slachtoffer crash Brummen was op verkeerde weghelft

videoDe automobilist die vanochtend bij Brummen frontaal tegen een vrachtwagen botste en daarbij om het leven kwam, bevond zich tijdens de crash op de verkeerde weghelft. De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk. Dat meldt de politie zojuist tegenover deze krant.

Rond 08.20 uur botste de personenauto die vanuit Brummen richting De Hoven reed frontaal tegen de vrachtwagen, die richting Brummen reed. Dat leidde tot enorme ravage.  Van de auto was weinig over. De weg lag bezaaid met de resten.

De N345 (Wapsumsestraat) bij Brummen was na het ongeval urenlang afgesloten. De politie voerde onderzoek uit en zette daarbij een drone in. Pas daarna konden de bergingswerkzaamheden beginnen. 

Wie de bestuurder is die bij het ongeval om het leven kwam staat nog steeds niet vast, geeft de politiewoordvoerster aan. De auto raakte bij de crash dermate verwoest dat het moeilijk is om de identiteit met honderd procent zekerheid vast te stellen. 

Talud

De vrachtwagen boorde zich na de botsing aan de andere kant van de weg in het talud, dat de weg afscheidt van de uiterwaarden. Volgens de politie zal het waterschap moeten controleren of het talud moet worden hersteld.

De chauffeur van de vrachtwagen is door de politie meegenomen naar het bureau waar hij is gehoord. Volgens de politie is hij niet gewond geraakt bij het ongeval.

Overlast

Door het ongeluk was de weg in beide richtingen urenlang afgesloten. Dat leidde echter niet tot grote problemen. Beide bruggen over de IJssel waren gewoon in gebruik. Bovendien is er als gevolg van de vakantieperiode minder verkeer dan normaal. De meeste overlast was voor vrachtwagenverkeer van en naar Apeldoorn. Dat verkeer mag namelijk niet over de Oude IJsselbrug, en moest om die reden verder omrijden.

Volledig scherm
Enorme ravage bij ongeval in Brummen. © Gino Press
 1. Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is
  PREMIUM

  Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is

  Zeventien jaar topsport gingen haar niet in de koude kleren zitten. Van hoogtepunten op de cross- en baanfiets, naar diepe dalen en twijfels over haar eigen capaciteiten. Tot ze eind vorig jaar ineens besloot te stoppen. Een beslissing die voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel kwam, maar voor de mensen dichtbij haar geen verrassing was. Nu, een half jaar verder, werk Elis Ligtlee aan haar nieuwe leven. Het leven na de topsport, na de druk, na de hoge verwachtingen. Een leven vol liefde zoals ze zegt en vol met nieuwe uitdagingen.
 2. Nieuwe uitbater Gerben Wechgelaer wil van Concordia dé stamkroeg van Brummen maken
  PREMIUM

  Nieuwe uitbater Gerben Wechgelaer wil van Concordia dé stamkroeg van Brummen maken

  In Concordia moet het weer gaan ronken, vindt Gerben Wechgelaer. Daarom gaat de 52-jarige Brummenaar het café annex zaal in zijn woonplaats uitbaten. Eind augustus gooit Wechgelaer de tent open. Concordia was 95 jaar lang een begrip in Brummen, totdat voormalig uitbater Harry Timmer eind vorig jaar faillisement aanvroeg. ,,Concordia moet weer een verlengde huiskamer worden’’, zegt Wechgelaer.

Zutphen