Volledig scherm
John Koers van Lighted Zebra Crossing in Eerbeek demonstreert het verlichte zebrapad. © Rob Voss

Drempels weer weg uit hart van Eerbeek

EERBEEK - Het centrum van Eerbeek is over twee weken verkeersveiliger. En het moet ook nog eens comfortabeler zijn om er met een motorvoertuig doorheen te rijden. Tenminste, dat is het idee achter een aantal maatregelen.

Sinds herinrichting van het Stuijvenburchplein, eerder dit jaar, zijn er klachten over de verkeersveiligheid. Ook de politiek roerde zich; met name de PvdA pakte het thema op. Onder anderen slechtzienden missen een plek waar ze met gerust hart kunnen oversteken.

Daarnaast zijn er klachten over sommige drempels. Die zouden te hoog zijn. Niet comfortabel, en auto's zouden snel beschadigd kunnen raken. Chauffeurs van lijnbussen meden zelfs de route met de drempels, en bleven de omleidingsroute rijden die tijdens de herinrichting gold.

De gemeente Brummen heeft de signalen opgepikt en gaat nu aan de slag. De drempels ter hoogte van Europahal Zuid, juwelier Weltevreden, boekhandel Hendriks en Natuurlijk! verdwijnen. Ervoor in de plaats komt een verkeersplateau met daarop een zebrapad met verlichting.

De drempels nabij de Rabobank en Dagmar's Haarstudio blijven. Op de laatstgenoemde drempel komt een regulier zebrapad.

Zutphen