Volledig scherm
Aanhouding door politie. © Facebookpagina politie Brummen

Drie veertigers in boeien geslagen op Brummense kermis

Drie veertigers zijn in de nacht van zaterdag op zondag in de boeien geslagen tijdens de Brummense kermis. Een van hen sloeg een agent en als groep beledigden zij agenten meerdere keren.

De arrestanten zijn een 40-jarige en een 42-jarige man en een 41-jarige vrouw, allen uit Brummen. Zij maakten deel uit van een groep mensen die agenten diverse keren beledigden. Ondanks enkele waarschuwingen, gingen de drie personen door met hun gedrag, waarna de politie hen besloot aan te houden.

Politiehond

Tijdens de arrestatie boden de betreffende personen verzet en gingen meer mensen zich met de situatie bemoeien. De politie besloot vervolgens ook de politiehond in te zetten. Het dier beet een van de verdachten. Het drietal Brummenaren werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie doet nader onderzoek en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

 1. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.
 1. Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Voor de zes Brummense kegelclubs komt op 1 maart voorlopig een einde aan een lange ‘dakloze’ periode. De clubs – verenigd in de Stichting Kegelsport Brummen (SKB) – kunnen vanaf die datum weer terecht op de banen in horecagelegenheid Concordia. Uitbater Harry Timmer vroeg eind november vorig jaar faillissement aan voor Concordia, waarna de kegelclubs op straat kwamen te staan. De SKB heeft een regeling getroffen met pandeigenaar Grolsch, waardoor de kegelclubs weer op vertrouwde bodem hun ballen kunnen werpen.
 2. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Zutphen