Volledig scherm
Politie bij cafetaria 't Centrum in Brummen na een gewapende beroving. © Luciano de Graaf

Drie verdachten vast voor overval op cafetaria in Brummen

VIDEODrie verdachten zijn door de politie de afgelopen periode opgepakt voor een overval op cafetaria ’t Centrum in Brummen. Het gaat om een 19-jarige man uit Brummen en twee minderjarigen uit Zutphen.

De overval vond plaats op vrijdagavond 25 oktober. Twee mannen kwamen tegen 20.00 uur de cafetaria aan de Schoolstraat binnen en eisten geld van een medewerker. Bij de overval werd een mes gebruikt om het personeelslid mee te bedreigen. Een derde persoon bleef buiten staan. Om niet herkenbaar te zijn had minimaal één van de overvallers een skimasker op. Na de overval sloeg het trio gehuld in donkere kleding met capuchons op de vlucht. Een burgernetactie leidde die avond nog niet tot een arrestatie.

Daags na de overval werd een 19-jarige man uit Brummen aangehouden. Twee dagen later werden de twee minderjarige verdachten uit Zutphen aangehouden.

Hond

Om meer duidelijkheid te krijgen over de rol van de verdachte die buiten stond, is de politie nog op zoek naar getuigen. Rond het tijdstip van de overval zou een man met hond in de omgeving van de cafetaria op straat zijn aangesproken door één van de verdachten, die de weg vroeg naar het station. De politie is op zoek naar onder anderen de hondenbezitter om de overval op te lossen.

 1. Veluwse gemeenten luiden alarmbel over verdwijnen goedkope zorgverzekering: ‘Zorgmijding, armoede en hogere schulden zijn het gevolg’
  PREMIUM

  Veluwse gemeenten luiden alarmbel over verdwijnen goedkope zorgverze­ke­ring: ‘Zorgmij­ding, armoede en hogere schulden zijn het gevolg’

  Inwoners met een laag inkomen dreigen in financiële problemen te komen door het verdwijnen van de gemeentepolis. Daarvoor waarschuwen wethouders in de gemeente Heerde, Hattem, Epe en Brummen. Zij vinden in een brandbrief aan het Rijk dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) moeten ingrijpen.
 2. Brandweer uren bezig met blussen van brand in Eerbeek: fabriekspand gaat geheel verloren
  Video & update

  Brandweer uren bezig met blussen van brand in Eerbeek: fabrieks­pand gaat geheel verloren

  De brandweer is uren bezig geweest met het blussen van een brand in een fabriekspand in Eerbeek. Om 1 uur vannacht kon de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland het sein ‘brand meester’ geven. In Eerbeek woedde sinds het begin van de zondagavond een grote brand. Het ging om een pand van het bedrijf Smurfit Kappa. De brandweer slaagde er in om de naastliggende hallen te behouden. Er zijn geen gewonden gevallen.
 1. Johan en Paul stoppen na 34 jaar met restaurant Galantijn, een periode vol uiteenlopende smaken
  PREMIUM

  Johan en Paul stoppen na 34 jaar met restaurant Galantijn, een periode vol uiteenlo­pen­de smaken

  Het is mooi geweest, na 34 jaar. De nestors van de Zutphense restaurantwereld stoppen na de jaarwisseling met hun zaak Galantijn. Gastheer Johan van der Garde (69) en kok Paul Nijhof (67), zakencompagnons én levenspartners, willen meer vrije tijd en vaker op vakantie, nu ze nog fit genoeg zijn om daarvan te genieten. Johan en Paul kijken terug op 34 jaar koken, opdienen en genieten. We serveren hun terugblik in de vorm van een menu. De twee verdelen hun verhaal in periodes en kiezen voor elke fase van hun eigen kaart een of meerdere gerechten die daar het beste bij passen.
 2. Provincie doet extra verkeersonderzoek op wegen richting papierfabrieken in Eerbeek en Loenen
  PREMIUM

  Provincie doet extra verkeerson­der­zoek op wegen richting papierfa­brie­ken in Eerbeek en Loenen

  De provincie Gelderland gaat extra onderzoek doen naar het verkeer dat rijdt richting de fabrieken van de belangrijke papierindustrie in Eerbeek en Loenen. Op die manier moet beter duidelijk worden of maatregelen om de wegen richting de papierfabrieken te verbeteren effect hebben. Die zijn op dit moment niet goed in te schatten. Wel is duidelijk dat met de voorgenomen maatregelen het verkeer in Loenen veel minder afneemt dan uit het verkeersmodel bleek.

Zutphen