Volledig scherm
© ANP/Lex van Lieshout

Duo opgepakt in Brummen na oplichting met valse betaalapp

Twee Utrechters zijn afgelopen nacht opgepakt in Brummen. Het duo wordt verdacht van heling en oplichting. 

De twee mannen van 18 en 20 jaar trokken met hun gedrag de aandacht van de politie. De politie zette de auto waarin de twee zich bevonden langs de kant van de weg. In de auto werd onder andere een camera met lenzen gevonden. Één van de twee Utrechters gaf aan dit via Marktplaats te hebben gekocht. Toen de politie de Marktplaats-deal onderzocht, bleek er sprake te zijn van oplichting en heling.

Bankrekening

Het duo had de verkoper opgelicht met een nep betaalapp.  Hierbij wordt ter plekke geld overgemaakt. De verkoper kijkt mee en ziet de transactie voor zijn neus gebeuren. Het overgemaakte bedrag zal echter nooit op de rekening van de verkoper worden bijgeschreven.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

 1. Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb
  PREMIUM

  Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb

  Het zijn spannende tijden voor de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. Deze week wordt in de Brummense politiek de Perspectiefnota behandeld, het plan om van Brummen weer een financieel gezonde gemeente te maken. Daarin is opgenomen een mogelijke bezuiniging op de bibliotheken van een ton. Bibliotheek-directeur Mirjam Wijers (van Brummen én Voorst) luidt de noodklok. ,,Als dat gebeurt, kwijnen we langzaam weg. Dan is er sprake van een soort sterfhuisconstructie.’’
 2. CDA Brummen teleurgesteld na stranden ESCo-plan
  PREMIUM

  CDA Brummen teleurge­steld na stranden ESCo-plan

  Het college van burgemeester en wethouders van Brummen kan een streep zetten door het plan om de verduurzaming van tien gemeentelijke panden uit te besteden aan een Energy Service Company (ESCo). Een meerderheid van de gemeenteraad - waaronder coalitiepartij VVD - stemde donderdagavond tegen het ESCo-plan. Coalitiepartner CDA is teleurgesteld. Fractievoorzitter Erwin te Bokkel: ,,Brummen had een voortrekkersrol kunnen vervullen in verduurzaming en CO2-reductie. Die kans is nu verkeken.’’

Zutphen