Sander Wehrmeijer (l) en Gert-Jan Blom openen begin 2021 een kroeg annex grandcafé in het voormalige pand van Webcompanies Store.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Wehrmeijer (l) en Gert-Jan Blom openen begin 2021 een kroeg annex grandcafé in het voormalige pand van Webcompanies Store. © Rob Voss

Eerbeek krijgt eindelijk weer een kroeg: ‘De Stuyv Inn moet een begrip worden in ons dorp’

Eerbekenaren kunnen vanaf begin volgend jaar weer in hun dorp de kroeg in. Dan opent aan de Stuyvenburchstraat de Stuyv Inn. Sander Wehrmeijer (36) en Gert-Jan Blom (35) gaan de zaak - met ook een eetgedeelte - runnen. 

 1. Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbines bij Eefde
  PREMIUM

  Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbi­nes bij Eefde

  De Raad van State heeft vandaag het plan voor drie windturbines (185 meter hoog) langs het Twentekanaal en op de grens van Zutphen en Eefde volledig afgeschoten. Er kleven zoveel gebreken aan het bouwplan dat de hoogste bestuursrechter geen andere optie zag dan het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen naar de prullenmand te verwijzen. Inwoners van het gebied reageren verheugd.
 2. Brummen springt in de bres voor bijen: 10.000 vierkante meter gras ontsnapt aan knipbeurt dankzij actie ‘Maai Mei Niet’
  PREMIUM

  Brummen springt in de bres voor bijen: 10.000 vierkante meter gras ontsnapt aan knipbeurt dankzij actie ‘Maai Mei Niet’

  De gemeente Brummen maait op verschillende plekken deze maand niet het gras om zo de bedreigde bijenpopulatie te helpen. Dat doet ze op initiatief van de Bijenstichting, die de actie ‘Maai Mei Niet’ dit jaar voor het eerst uitrolt in Nederland. Op ruim 10.000 vierkante meter wordt er binnen de gemeentegrenzen niet gemaaid. ,,Daarmee is Brummen de gemeente die meedoet met het hoogste aantal vierkante meters.”

Zutphen