Volledig scherm
PREMIUM
Christel Thuis-Willems, Eigenaresse Personal Sports Brummen. ,,Juist als je dikker bent, moet je in beweging komen.” © Rob Voss

Eigenaresse van sportschool in Brummen: ‘Fitheid heeft niets met dik of dun te maken’

#wenermaaraanHoezo te dik om te gaan sporten? Plus size blogger Hermina de Vries uit Lochem zorgde voor een socialmediastormpje met de hashtag #wenermaaraan. Hoe kan het dat dikke mensen steeds aan de schandpaal gaan?

,,Het is onzin om te denken dat dames met een maatje meer niet fit kunnen zijn,” vindt Christel Thuis eigenaresse van sportschool PSB in Brummen. Zelf ‘20 kilo geleden maat 48, en toch echt heel fit ’ en inmiddels dus maat 40 en ook heel fit.’ ,,Fit zijn is een algemeen begrip dat standaard gekoppeld wordt aan slank of mager. Mensen vergeten dat de standaard maat groter is dan de maat op de paspop.” In haar school geen spiegels en iedereen mag zijn zoals hij of zij wil. Ze vindt de actie van Hermina heel goed en ook met de de plus-size paspoppen van Nike is ze blij. ,,Fit zijn is een veel breder begrip dan alleen het uiterlijk. Het is belangrijk voor iedereen om te sporten ongeacht je maat en geslacht.”

  1. Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is
    PREMIUM

    Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is

    Zeventien jaar topsport gingen haar niet in de koude kleren zitten. Van hoogtepunten op de cross- en baanfiets, naar diepe dalen en twijfels over haar eigen capaciteiten. Tot ze eind vorig jaar ineens besloot te stoppen. Een beslissing die voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel kwam, maar voor de mensen dichtbij haar geen verrassing was. Nu, een half jaar verder, werk Elis Ligtlee aan haar nieuwe leven. Het leven na de topsport, na de druk, na de hoge verwachtingen. Een leven vol liefde zoals ze zegt en vol met nieuwe uitdagingen.

Zutphen