Volledig scherm
Esmee Beumkes (rechts) en moeder Ivonne keuren in Woerden alvast speciale kazen voor in hun delicatessenwinkel. © Esmee Beumer

Esmee Beumkes begint zaak voor smulpapen in Eerbeek: ‘Alleen speciale dingen die je niet in de supermarkt vindt’

Eerbeek is begin april een delicatessenzaak rijker. De jonge onderneemster Esmee Beumkes (26) opent dan ‘Lisse de delicatessenbank’, samen met haar moeder Ivonne. De winkel komt in het voormalig pand van de ABN-Amrobank aan het Stuijvenburchplein.

Esmee en Ivonne huren een ruimte van 120 vierkante meter. ,,Groot, maar dat hebben we nodig’’, zegt Esmee. ,,Er komen een horeca- en winkelgedeelte in onze zaak. Mensen kunnen bij ons koffie, thee, frisdrank, een wijntje en een speciaalbiertje krijgen.

Bijzondere kazen

In de winkel verkopen moeder en dochter Beumkes alleen ‘speciale lekkere dingen, die je niet in de supermarkt kunt krijgen’. Esmee: ,,Bijzondere kazen en worsten bijvoorbeeld. Wij willen onderscheidend zijn, ook met onze wijntjes en biertjes.’’ Moeder Ivonne heeft lang gewerkt in De Pelikaan, een zaak gespecialiseerd in koffie en thee. Esmee: ,,Het is fijn dat ze me wil helpen, ze heeft veel ervaring.’’ 

Lisse de delicatessenbank is elke dag open, behalve de zondag. Op maandag kunnen mensen er van 13.00 tot 18.00 uur terecht en op dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 18.00 uur. De zaak is op vrijdag en zaterdag geopend van 9.30 tot 20.00 uur.

Zutphen