Felle brand in Eerbeek vermoedelijk aangestoken; twee mensen lichtgewond

update & videoBij uitzendbureau Start People aan de Kloosterstraat in Eerbeek heeft afgelopen nacht een felle brand gewoed. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

Bij de brand raakten een man en vrouw lichtgewond. Zij zijn door het ambulancepersoneel behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Na onderzoek van politie en brandweer bleek dat er in het pand is ingebroken en dat de brand vermoedelijk is aangestoken. 

De politie zoekt getuigen. Mensen die rond vijf uur woensdagochtend iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Kloosterstraat te Eerbeek kunnen zich telefonisch melden op nummer 0900-8844. Ook zoekt de politie beelden van bewakingscamera's in de omgeving van de Kloosterstraat.

De brand werd rond vijf uur 's ochtends ontdekt door bewoners van de vier appartementen boven het uitzendbureau. Zij kwamen meteen met brandblussers naar buiten en alarmeerden de brandweer. 

Volledig scherm
Een felle brand zorgde vannacht voor schade in Eerbeek. © Persbureau Heitink

Eerder incident

De politie bevestigt geluiden in de buurt dat enkele dagen geleden een incident bij het pand was. Van een geparkeerde auto is in de nacht van zondag op maandag brandstof gestolen. Dat is gebeurd door gaten in de brandstoftank te boren. De politie is op de hoogte van dat incident, maar ziet op dit moment geen verband met de brand. ,,We hebben niet het idee dat er rond dit pand langlopend iets speelt‘’, aldus de woordvoerster.

Rook

Toen de brandweer afgelopen nacht arriveerde, kwam er al flinke zwarte rook uit het gebouw. Brandweermannen gingen het gebouw in. De brand kon snel worden geblust en schade aan de bovenliggende woningen werd voorkomen.

Getuigen zagen dat in het bedrijf veel schade is ontstaan en een grotendeels uitgebrande printer naar buiten is gebracht. Bewoners van de bovenwoningen hebben het advies gekregen om tijdelijk ergens anders te verblijven. 

Volledig scherm
Een felle brand zorgde vannacht voor schade in Eerbeek. © Persbureau Heitink

Zutphen