Spelende kinderen moeten het in de gemeente Brummen met minder schommels en wipkippen stellen.
Volledig scherm
Spelende kinderen moeten het in de gemeente Brummen met minder schommels en wipkippen stellen. © Thinkstock

Gemeente Brummen haalt speeltuinen leeg

De gemeente Brummen gaat speelplaatsen opschonen omdat er onvoldoende geld is om kapotte speeltoestellen te vervangen. Hoeveel speeltuinen worden leeggehaald, is nog niet bekend. De gemeente Brummen telt verspreid over alle kernen 59 speelplaatsen met speeltoestellen.

Versleten speeltoestellen op plaatsen waar nog weinig kinderen spelen, worden weggehaald en niet vervangen. Daarna resteert een veldje zonder speeltoestellen. Hoeveel en welke speeltuinen overblijven, is nog niet duidelijk. ,,De gemeente gaat eerst met de kinderen van de basisscholen de wijk in om te horen hoe zij over de speelmogelijkheden in hun wijk denken’’, zegt gemeentewoordvoerder Remco van Straaten. ,,Daarbij kunnen ze aangeven wat ze leuk vinden en wat ze missen en wensen. Daarna gaan we kijken hoeveel speeltuinen overblijven. Ons streven is minimaal één speelplek met speeltoestellen per wijk.’’

Wijkspeelplaatsen zoals het Cruijffcourt, een skatebaan en trapveldjes blijven bestaan. In afwachting van de plannen worden versleten en gevaarlijke speeltoestellen alvast weggehaald, maar nog even niet vervangen.

Zutphen