Griezelen op de fiets bij Halloween Ride in ‘spookdorp’ Eerbeek

VideoEerbeek is het Halloween-dorp van Nederland. De Halloween Ride trekt bezoekers van heinde en verre, zelfs uit Duitsland. Lekker een avondje fietsen alsof je in een horror-film zit. Maar gezellig is het óók.

 1. Zeldzaam bos in Cortenoever bij Brummen wacht zelfs uitbreiding: ‘Geweldig, ik ga er bijna van springen!’
  PREMIUM
  VIDEO

  Zeldzaam bos in Cortenoe­ver bij Brummen wacht zelfs uitbrei­ding: ‘Geweldig, ik ga er bijna van springen!’

  Hardhoutooibossen zijn de zeldzaamste bossoorten in Nederland. Slechts op drie plekken in het land is de bijzondere soort te vinden, waaronder in Cortenoever bij Brummen. Onlangs werd bekend dat Staatsbosbeheer gaat beginnen met het aanplanten van een nieuw bos bij de Gelderse Poort in Herwen. Nu gaat er bij Brummen ook gewerkt worden aan uitbreiding van het speciale stukje natuur, tot grote plezier van de boswachter van het gebied.
 2. Vondst van bijzondere munt intrigeert: kampeerden de Vikingen nou alleen tussen Voorst en Zutphen of woonden ze er langer?
  PREMIUM

  Vondst van bijzondere munt intrigeert: kampeerden de Vikingen nou alleen tussen Voorst en Zutphen of woonden ze er langer?

  Het is een spannende gedachte: de Vikingen waren in de negende eeuw lange tijd in de buurt van Zutphen gevestigd... De vondst van een bijzondere zilveren munt bij Voorst zou zomaar kunnen betekenen dat er ooit een Viking-kolonie was in de buurt van de Hanzestad. Die munt, de dirham, wordt dikwijls gelinkt aan het roofzuchtige Scandinavische volk. Die verkregen de dirham door handel in het Midden-Oosten.
 1. Vrouw vast in horrorlift op station Meppel
  Play

  Vrouw vast in horrorlift op station Meppel

 2. Grote brand in basisschool Apeldoorn
  Play

  Grote brand in basis­school Apeldoorn

Zutphen