Archieffoto straatverlichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto straatverlichting. © Pix4Profs / Johan Wouters

Hoe corona ervoor zorgt dat straatverlichting in Brummen al een half jaar niet werkt

Lantaarnpalen in het centrum van Eerbeek blijven al een half jaar ongewenst lang uit. Corona speelt daarbij een rol. Door de wereldwijde pandemie zijn productieprocessen van lantaarns vertraagd en is er een enorme schaarste op de markt van computerchips, die worden gebruikt in de lampen.

0 reacties

 1. Plan voor alternatieve ontsluitingsweg bij papierfabriek valt slecht in Eerbeekse buurt: ,,We gebruiken alle mogelijke procedures om het tegen te houden’’
  PREMIUM

  Plan voor alternatie­ve ontslui­tings­weg bij papierfa­briek valt slecht in Eerbeekse buurt: ,,We gebruiken alle mogelijke procedures om het tegen te houden’’

  De provincie Gelderland doet onderzoek naar de uitritten van de papierfabriek Mayr-Melnhof in Eerbeek. Één van de vijf alternatieven is een ontsluitingsweg langs Het Haagje, waar ook de geliefde beek van Eerbeek doorheen stroomt. Dat plan kan op veel kritiek rekenen van omwonenden. Zij zijn een petitie gestart met tot nu toe 90 handtekeningen: ,,Het is de levensader van ons dorp, die mag niet aangetast worden.”
 2. 74 jaar, en dan nog een aanhangwagen stelen... ‘Je zou toch zeggen dat het ’n keertje afgelopen moet zijn’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  74 jaar, en dan nog een aanhangwa­gen stelen... ‘Je zou toch zeggen dat het ’n keertje afgelopen moet zijn’

  Als je een zekere leeftijd bereikt hebt, beginnen mensen zoete broodjes met je te bakken. Ik geef u een voorbeeld. „U was gisteren jarig”, stelde de vrouw van het stembureau vast. Ik keek haar aan. Ze had alle rode potloodjes op haar lippen uitgeprobeerd. „Hoe oud bent u geworden?”, ging ze zonder gêne verder. „58”, zei ik. „58 jaar jong”, maakte ze mijn zin af. Mijn vrouw kneep in mijn hand. „Jong”, fluisterde ze. De lach klonk door in elke letter.
 1. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

 2. Zo beoordeelt Tom Meerman jullie zon-foto's voor de Fotoacademie
  Play

  Zo beoordeelt Tom Meerman jullie zon-fo­to's voor de Fotoacade­mie

Zutphen