Volledig scherm
Archieffoto ANP

Honderden handtekeningen tegen bordeel Eerbeek

EERBEEK - Bewoners van de Loenenseweg en de Polweg in Eerbeek maken zich ernstig zorgen over de plannen voor een seksinrichting aan de Loenenseweg. Het buurtcomité Geen Bordeel Eerbeek heeft inmiddels 560 handtekeningen ingezameld tegen de komst van een bordeel.

De eigenaar van het perceel aan de Loenenseweg 140 in Eerbeek heeft bij de gemeente Brummen een vergunningaanvraag ingediend om de seksinrichting te mogen vernieuwen. Tot een paar jaar geleden was daar reeds een prostituee actief. Het is evenwel onduidelijk wat de exacte plannen nu zijn. De eigenaar is tot dusver onbereikbaar voor een toelichting.

De vergunning die is aangevraagd, wordt nu getoetst aan allerlei regelgeving. De vergunning is nog niet verleend. Het gaat nu overigens alleen nog maar om het bouwplan. Voor de exploitatie - dus wat er in het pand gaat gebeuren - gelden andere regels en procedures. Daarvoor is een zogenoemde exploitatievergunning nodig. Die vergunning is volgens de gemeente nog niet aangevraagd.

Hoe dan ook maken buurtbewoners zich zorgen. Het opgerichte buurtcomité Geen Bordeel Eerbeek bestaat uit zes huishoudens. Het comité vertegenwoordigt naar eigen zeggen 28 huishoudens van de Loenenseweg en de Polweg. Het comité heeft een reeks bezwaren. Buurtbewoners zitten niet te wachten op zo'n voorziening naast hun deur. Zij vrezen onder meer voor waardevermindering van hun huizen. Comitéleden hebben inmiddels in Eerbeek op straat 560 handtekeningen ingezameld tegen de komst van een bordeel. Dat aantal loopt volgens een woordvoerder van het comité de komende dagen nog op. Handtekeningenlijsten die her en der zijn neergelegd, moeten nog worden opgehaald.

  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''
  2. Rapport: grote fouten bij leerlingenvervoer PlusOV

    Rapport: grote fouten bij leer­lin­gen­ver­voer PlusOV

    Rond het leerlingenvervoer in de Stedendriehoek zijn de afgelopen maanden grote fouten gemaakt. Dat valt onder meer de betreffende vervoerscentrale, PlusOV, aan te rekenen. Dat staat in een rapport over de problemen bij PlusOV. Onder meer tegenover deze krant gaven ouders en onderwijsinstellingen aan dat er van alles mis ging bij het vervoer van leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan. Busjes komen te laat, of helemaal niet. Dit geldt voor zowel het leerlingenvervoer als het WMO-vervoer.

Zutphen