Huisdieren sterven tijdens woningbrand in Brummen

videoDrie vogels en een kat hebben een woningbrand in de Wethouder Giermanstraat in Brummen niet overleefd. De woonkamer waarin ze verbleven brandde volledig uit.

Een achterbuurvrouw zag rond half drie 's middags rook in de straat. Toen ze ging kijken waar het vandaan kwam zag ze allemaal rook uit de woning komen, ze alarmeerde direct de brandweer die daarop snel kwam. 

Op moment dat de brand in de woonkamer uitbrak was de bewoonster niet thuis, wel meerdere konijnen, vissen, een rat, drie vogels en een kat. De kat en de vogels hebben de brand niet overleeft.

Onderzoek

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Een speciaal team van de brandweer kwam daarvoor na de plek van de brand. Dat ging in de woning op zoek naar de oorzaak. De schade is groot, de woning zelf is voorlopig onbewoonbaar. Ook de woning van de buren liep rookschade op.

Volledig scherm
Een uitgebrand stoel staat voor het getroffen huis. © Melvin/Persbureau Heitink
 1. Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb
  PREMIUM

  Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb

  Het zijn spannende tijden voor de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. Deze week wordt in de Brummense politiek de Perspectiefnota behandeld, het plan om van Brummen weer een financieel gezonde gemeente te maken. Daarin is opgenomen een mogelijke bezuiniging op de bibliotheken van een ton. Bibliotheek-directeur Mirjam Wijers (van Brummen én Voorst) luidt de noodklok. ,,Als dat gebeurt, kwijnen we langzaam weg. Dan is er sprake van een soort sterfhuisconstructie.’’
 2. CDA Brummen teleurgesteld na stranden ESCo-plan
  PREMIUM

  CDA Brummen teleurge­steld na stranden ESCo-plan

  Het college van burgemeester en wethouders van Brummen kan een streep zetten door het plan om de verduurzaming van tien gemeentelijke panden uit te besteden aan een Energy Service Company (ESCo). Een meerderheid van de gemeenteraad - waaronder coalitiepartij VVD - stemde donderdagavond tegen het ESCo-plan. Coalitiepartner CDA is teleurgesteld. Fractievoorzitter Erwin te Bokkel: ,,Brummen had een voortrekkersrol kunnen vervullen in verduurzaming en CO2-reductie. Die kans is nu verkeken.’’

Zutphen