Volledig scherm
foto Judah Bolink

In afgebrand Ooievaarsnest Oeken mag toch weer café

DEN HAAG/BRUMMEN - In het ruim drie jaar geleden afgebrande eetcafé ’t Ooievaarsnest in buurtschap Oeken mag weer een café gevestigd worden. Dit besliste de Raad van State woensdag in een rechtszaak van de buurman van het inmiddels herbouwde pad.

Buurman A. Wagenvoort wil daar geen café meer terug. Daar heeft hij veel overlast van gehad, vertelde hij op de rechtszitting bij de Raad van State in november. Het afgebrande café dat er destijds zat was in strijd met het bestemmingsplan.

Maar omdat het pand door een calamiteit verloren is gegaan mag alles worden voortgezet, aldus de Raad van State. De gemeente Brummen verleende een omgevingsvergunning voor de herbouw en gaf tevens toestemming voor een café. Daar verzet Wagenvoort zich tegen. Het bestemmingsplan laat alleen lichte horeca toe zoals een eetcafé. Daar heeft de buurman geen problemen mee.

Bij de brand op 11 november 2013 kwamen twee bewoners om het leven. Eigenaar van het pand Van Reen weet nog niet of er een nieuw café in komt. Hij wil de mogelijkheid van caféexploitatie wel openhouden. Momenteel wordt het pand verhuurd als kantoor.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zutphen