Al ruim 75 jaar wordt kasteel Reuversweerd niet meer bewoond. Het staat daarom bekend als ‘spookkasteel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Al ruim 75 jaar wordt kasteel Reuversweerd niet meer bewoond. Het staat daarom bekend als ‘spookkasteel’. © Ruben Meijerink

In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”

1 reactie

 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  Aquathermie lijkt me een uitdaging. Het waterpeil in de vijver begint net weer een beetje op peil te komen na de droge zomer, die in de toekomst normaal gaat worden.
 1. Verenigingen worden via sportraad betrokken bij het sportbeleid van gemeente Apeldoorn
  PREMIUM

  Verenigin­gen worden via sportraad betrokken bij het sportbe­leid van gemeente Apeldoorn

  Sportclubs in de gemeente Apeldoorn staan voor meerdere uitdagingen. Om de geluiden vanuit de sportwereld te verzamelen en bij problemen te kunnen helpen, slaat gemeente Apeldoorn de handen ineen met de Sportraad Apeldoorn. Wat speelt er, hoe kunnen we van elkaar leren en wat kunnen alle partijen voor elkaar betekenen? ,,Alles om de sport te stimuleren’’, zegt wethouder Sunita Biharie.
  Apeldoorn