Kasteel Engelenburg in Brummen krijgt de grootste wijnkenner van Nederland

videoArjen Pleij, de sommelier van Kasteel Engelenburg, rondt eind augustus de hoogste wijnopleiding van Nederland af en is daarmee de eerste 'Magister Vini' in de Nederlandse horeca. 

,,Hoe meer kennis van wijn de consument heeft, hoe meer ik ook moet weten.'' Arjen Pleij ziet de kennis van wijn om zich heen groeien. De sommelier van het Brummense Kasteel Engelenburg begon daarom acht jaar geleden aan de opleiding tot Magister Vini. Eind augustus gaat Pleij op voor zijn diploma, waarmee hij de twaalfde Magister Vini van Nederland wordt en pas de eerste in de Nederlandse horeca.

,,Het gaat me niet om die titel. Ik wil blijven bijleren en ervoor zorgen dat ik gasten altijd kan verrassen. Hoeveel gasten ook van een wijn weten, ik wil er meer van weten'', vertelt de 44-jarige wijnkenner uit Hummelo terwijl hij een rondje loopt door de wijnkelder van Kasteel Engelenburg. Niet de eerste de beste wijnkelder. Kasteel Engelenburg heeft dankzij Pleij een collectie van 220 Zuid-Afrikaanse wijnen, de grootste collectie van Europa ,,Veel meer moeten het er ook niet worden. Dan wordt de kaart te groot en zien gasten door de bomen het bos niet meer.''

  1. Snel duidelijkheid over proef met 60km tussen Eefde en Gorssel

    Snel duidelijk­heid over proef met 60km tussen Eefde en Gorssel

    Er komt vermoedelijk snel duidelijkheid over wat de proef met de verlaging van de snelheid tussen Gorssel en Eefde tot gevolg zal hebben. Tot eind vorige maand is er tussen beide dorpen op de provinciale weg N348 een proef geweest om de snelheid te verlagen van 80 naar 60 km per uur. In de eerste helft van de maand mei zal er hoogstwaarschijnlijk helderheid komen over wat de provincie Gelderland wil doen met de snelheid op dat wegtraject. Dit zei wethouder Eric-Jan de Haan (VVD) gisteravond op vragen van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van Lochem tijdens het vragenhalfuurtje.

Zutphen