Volledig scherm
Lokaal Belang werd in Brummen de grote winnaar tijdens de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Lokaal Belang Brummen neemt
advies van verkenner Groot over

Lokaal Belang in Brummen heeft donderdag besloten om het coalitieadvies van verkenner Muus Groot over te nemen. Dit betekent dat Lokaal Belang de partijen VVD, PvdA en CDA uitnodigt voor vervolggesprekken om te onderzoeken of een coalitie van deze vier partijen haalbaar is.

Als de vier partijen het eens worden, komt er in Brummen een brede coalitie die veertien van de negentien raadszetels gaat bezetten. D66 (twee zetels) en nieuwkomer GroenLinks Brummen-Eerbeek (drie zetels) vormen dan een links-progressieve oppositie. Het is nog niet bekend wie als formateur de gesprekken tussen de beoogde coalitiepartners gaat begeleiden.

 1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’
 2. Buitenplaats Reuversweerd bij Zutphen wordt stiltecentrum
  PREMIUM

  Buiten­plaats Reuvers­weerd bij Zutphen wordt stiltecen­trum

  Eigenaar Fred Janssen en projectcoördinator Jos van de Zande staan aan het begin van de verwezenlijking van een droom. Eind 2022 moet buitenplaats Reuversweerd - gelegen in de uiterwaarden tussen Brummen en Zutphen - zijn omgetoverd in een stiltecentrum. Janssen kocht Reuversweerd in de zomer van 2017 van Hans van Sytzama en wil alles in de oorspronkelijke staat herstellen. Een stevige klus: vooral het hoofdgebouw moet flink onder handen worden genomen. Het heeft sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog leeggestaan en liep in die oorlog zware averij op.

Zutphen