Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man (38) uit Eerbeek krijgt cel en tbs voor seks met 11-jarig meisje in Nijkerk

Een 38-jarige man uit Eerbeek die voor de derde keer terecht stond wegens een zedendelict, is vandaag veroordeeld tot tbs met voorwaarden en 15 maanden cel. De rechtbank in Arnhem vindt bewezen dat de man in Nijkerk op allerlei manieren seks had met een 11-jarig meisje, in de woning van haar ouders.

De man had via Instagram contact gelegd met het meisje en sprak tijdens een schoolvakantie in maart 2018 met haar af. Zij voelde zich daartoe gedwongen omdat hij na eerder contact met haar sinds eind 2017 inmiddels blootfoto’s van haar had, die hij openbaar zou kunnen maken.

Toen de ouders van huis waren en het zusje naar de bioscoop, kwam ‘Wessel’ langs, zoals de man zich op Instagram noemde. Volgens het meisje gingen ze op zijn initiatief naar haar slaapkamer, waar de man zich op meerdere indringende manieren aan haar vergreep.

Eerder in de fout

In 2010 en 2015 liep de man ook al veroordelingen op voor zedenzaken met jonge kinderen. Hij liep nog in een proeftijd wegens zijn laatste veroordeling, na een poging tot seks met een jongen van 14 jaar die hij had meegenomen naar de Posbank. Na een veroordeling voor die zaak, bleven 149 dagen cel boven het hoofd van de verdachte hangen. Die moet de verdachte nu ook uitzitten, bepaalde de rechtbank.

De officier van justitie had ook tbs met voorwaarden en 15 maanden cel geëist.

Zutphen