Man en vrouw gewond na harde knal met auto tegen boom in Brummen

Update & VideoEen man en een vrouw zijn vanmiddag gewond geraakt na een harde botsing tegen een boom in Brummen. Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Eerbeekseweg.

Rond 15.00 uur raakte de bestuurder van een grijze Opel door nog onbekende oorzaak van de weg. Hij kwam vervolgens met zijn auto tot stilstand tegen een boom. Gezien de enorme schade aan zowel het voertuig als de boom was de klap behoorlijk.

Traumahelikopter

De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen. Hij werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vrouwelijke bijrijder - die met minder moeite uit het voertuig komen - werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De weg werd enige tijd afgesloten voor verkeer. Het team van de Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Volledig scherm
De auto liep enorme schade op na de harde klap tegen een boom. © Martin Heitink / Persbureau Heitink
 1. Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is
  PREMIUM

  Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is

  Zeventien jaar topsport gingen haar niet in de koude kleren zitten. Van hoogtepunten op de cross- en baanfiets, naar diepe dalen en twijfels over haar eigen capaciteiten. Tot ze eind vorig jaar ineens besloot te stoppen. Een beslissing die voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel kwam, maar voor de mensen dichtbij haar geen verrassing was. Nu, een half jaar verder, werk Elis Ligtlee aan haar nieuwe leven. Het leven na de topsport, na de druk, na de hoge verwachtingen. Een leven vol liefde zoals ze zegt en vol met nieuwe uitdagingen.
 2. Nieuwe uitbater Gerben Wechgelaer wil van Concordia dé stamkroeg van Brummen maken
  PREMIUM

  Nieuwe uitbater Gerben Wechgelaer wil van Concordia dé stamkroeg van Brummen maken

  In Concordia moet het weer gaan ronken, vindt Gerben Wechgelaer. Daarom gaat de 52-jarige Brummenaar het café annex zaal in zijn woonplaats uitbaten. Eind augustus gooit Wechgelaer de tent open. Concordia was 95 jaar lang een begrip in Brummen, totdat voormalig uitbater Harry Timmer eind vorig jaar faillisement aanvroeg. ,,Concordia moet weer een verlengde huiskamer worden’’, zegt Wechgelaer.

Zutphen