Voor de rechtbank in Zutphen stonden vrijdag leden van twee verschillende gezinnen terecht die betrokken zijn in een Italiaanse familieoorlog.
Volledig scherm
Voor de rechtbank in Zutphen stonden vrijdag leden van twee verschillende gezinnen terecht die betrokken zijn in een Italiaanse familieoorlog. © ANP

Mogelijk bemiddeling in Italiaanse familieoorlog tussen gezinnen uit Brummen en Eerbeek

Er volgt mogelijk toch een nieuwe bemiddelingspoging in een slepende, Italiaanse familieoorlog tussen twee gezinnen uit Brummen en Eerbeek. Dat bleek vrijdag voor de rechtbank in Zutphen waar de officier van justitie werkstraffen eiste tegen drie gezinsleden.

 1. Botsende besturen: komt jeugd- en vrouwenvoetbal in Brummen in het gedrang?
  PREMIUM

  Botsende besturen: komt jeugd- en vrouwen­voet­bal in Brummen in het ge­drang?

  Privé kunnen Paul Busser en Emile Jager prima samen door één deur, maar in hun functies als voorzitters staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun clubs, Sportclub Brummen en vv Oeken, werken sinds 2015 samen als SJO Oeken-Brummen om jeugd- en vrouwenvoetbal in Brummen mogelijk te maken. Maar Sportclub Brummen heeft vv Oeken nu een ultimatum gesteld: we gaan fuseren of we gaan na het seizoen 2020/2021 uit elkaar.
 2. Kijk hier hoeveel corona-besmettingen er nu zijn in jouw gemeente

  Kijk hier hoeveel corona-besmettin­gen er nu zijn in jouw gemeente

  Daar waar andere delen van het land steeds feller kleuren als het gaat om brandhaarden waar het coronavirus heerst, lijkt de situatie in IJsselland en Gelderland rustiger te worden. In vergelijking met het vorige meetmoment (28 juli) is er vandaag in dit deel van het land merendeels sprake van een enkele patiënt per gemeente. Alleen Apeldoorn (13), Zutphen (8), Deventer (5), Oldebroek (5), Zwolle (4) en Brummen (4) steken daarbij af.

Zutphen