De Kerkenmarkt in en om de Kruiskerk in Eerbeek in 2012. 2.000 mensen kwamen af op de jaarlijkse Kerkenmarkt. In totaal bracht de markt destijds 12.000 euro op.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kerkenmarkt in en om de Kruiskerk in Eerbeek in 2012. 2.000 mensen kwamen af op de jaarlijkse Kerkenmarkt. In totaal bracht de markt destijds 12.000 euro op. © Ronny te Wechel / Archief

Na vijftig jaar dreigt doek te vallen voor Eerbeekse Kerkenmarkt: ‘Er is geen opslagruimte meer’

Koopjesjagers die elk jaar over de Eerbeekse Kerkenmarkt struinen om een pareltje op de kop te tikken, moeten vanaf volgend jaar misschien ergens anders hun heil zoeken. De Kerkenmarkt, die dit jaar op 1 oktober voor de vijftigste keer wordt gehouden, dreigt te verdwijnen omdat de organisatie vanaf het nieuwe jaar geen opslagruimte meer heeft. ,,Het zou zo zonde zijn.”

0 reacties

  1. Brummen kijkt naar fonds voor inwoners in financiële nood: ‘Dreigen in acute problemen te komen’
    PREMIUM
    2

    Brummen kijkt naar fonds voor inwoners in financiële nood: ‘Dreigen in acute problemen te komen’

    Voor inwoners die in financiële problemen komen door de extreem gestegen energieprijzen wil Brummen een noodfonds instellen. Daarbij moeten ook middeninkomens worden betrokken. Dat blijkt uit de gemeenteraadsvergadering van Brummen, waarin de begroting werd besproken. ,,We hoeven niet alles op te vangen, maar zodra basisvoorzieningen in het gedrang komen moeten we iets doen.”