Bijna 5 hectare bos moet gekapt worden om de komst van een logistiek centrum in Eerbeek mogelijk te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna 5 hectare bos moet gekapt worden om de komst van een logistiek centrum in Eerbeek mogelijk te maken. © Maarten Sprangh

Natuurvereniging mengt zich in discussie rondom kap van Eerbeeks bos voor papierindustrie

Tegenstanders van de kap van de Eerbeekse Markvoortbossen hebben een medestander gevonden in natuurvereniging Natuur en Milieu Gelderland. De vereniging heeft sterke twijfels over de werkwijze van de provincie Gelderland en wil dat er naar een andere locatie gekeken wordt voor de bouw van een logistiek centrum voor de papierindustrie. ,,Terug naar de tekentafel.”

5 reacties

 • Bob Buckmann

  3 maanden geleden
  Op de Maasvlakte is vast nog een blokje te huur; daar is hij voor. Het bos dient andere, hoger gelegen doelen dan een fabriek zeg; zijn we hier nu nóg niet van bewust ...
 • Riet Schut

  3 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat dit zou kunnen. Woningen in Eerbeek kunnen niet gebouwd worden, de bomen mogen we over 20 jaar (dan lijkt het op een boom) in Uddel bezoeken....🙄 In Eerbeek is niet eens ruimte voor herplant.
 • B Straatman

  3 maanden geleden
  Hoe kun je dit uitleggen aan een boer. De papierindustrie behoort echt tot de top van piekbelasters en mag 5ha. Bos platzagen voor uitbreiding, ook nog nabij natura2000 gebied. En dan vind half nl het gek als de boeren weer gaan demonstreren
 • corinne van balen

  3 maanden geleden
  @ter Avest; ja, precies! En dan mag de fabriek midden in het dorp ook nog eens uitbreiden, wat veel meer vrachtverkeer en uitstoot oplevert. Ook daarvoor moeten 150 jaar oude bomen (eiken) en een wandelgebiedje voor wijken én er moet een beek voor worden verlegd. Dan is er een compleet andere optie om dit te doen; ja, dat is te duur! Inderdaad; alles voor het milieu!
 • ter Avest

  3 maanden geleden
  Kan me niets voorstellen bij deze gang van zaken. We hebben te maken met een moeizame landbouwtransitie, stikstofproblemen en dan moet een groot stuk bos wijken voor een fabriek? Lijkt me niet uit te leggen en bijzonder onwenselijk!
 1. Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’
  PREMIUM
  3

  Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

  41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”