Annelies van der Kolk als waarnemend burgemeester van de gemeente Twenterand. Van der Kolk is aangesteld als formateur in de gemeente Brummen.
Volledig scherm
Annelies van der Kolk als waarnemend burgemeester van de gemeente Twenterand. Van der Kolk is aangesteld als formateur in de gemeente Brummen. © Archieffoto Lenneke Lingmont

Nieuw college in Brummen staat er niet voor november

De lokale fracties van de PvdA, GroenLinks, CDA en D66 in Brummen hebben een formateur aangesteld om tot een nieuw coalitieakkoord in de gemeente Brummen te komen. Daar wordt de tijd voor uitgetrokken. Gezamenlijk laten de vier partijen weten dat de besprekingen de nodige tijd gaan kosten. Ze mikken erop in november een nieuw coalitieakkoord te kunnen presenteren.

Annelies van der Kolk is benoemd als formateur om PvdA, GroenLinks, CDA en D66 in Brummen op één lijn te krijgen. Van der Kolk (ChristenUnie) is op dit moment waarnemend burgemeester in Twenterand en heeft de taak gekregen een nieuw college te vormen. 

De partijen vragen de formateur daarbij extra aandacht te hebben voor onderling vertrouwen. Dit moet de basis zijn voor de gewenste collegesamenstelling en portefeuilleverdeling. Hoeveel wethouders er in dit nieuwe college komen is nog niet bekend. Met de vorming van een nieuw college moet er in Brummen een einde komen aan een politieke soap die in Brummen al gelijk na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 begon. 

Zutphen