Volledig scherm
Eerdere herstelwerkzaamheden van de Eerbeekse Beek. © Ronny te Wechel

Nieuwe leemlaag voor deel van Eerbeekse Beek

Een deel van de Eerbeekse Beek krijgt een nieuwe leemlaag. Er lekt water weg uit de beek en daar lijdt de ecologie volgens waterschap Vallei en Veluwe onder onder.

Het gaat om het gedeelte van de Eerbeekse Beek langs landgoed Huis te Eerbeek. De beek krijgt daar een nieuwe leemlaag en tegelijkertijd herstelt het waterschap de weggezakte oevers. De werkzaamheden starten half oktober en moeten in december zijn afgerond.

Korenmolen

Volgens het waterschap moet het gedeelte van de Eerbeekse Beek zo snel mogelijk hersteld worden. Doordat er water weglekt kan de gerestaureerde en weer werkende korenmolen te weinig draaien. 

Het herstel van de Eerbeekse beek is onderdeel van het gemeentelijke plan Ruimte voor Eerbeek. Dit plan moet Eerbeek onder andere weer op de kaart zetten bij toeristen. De Eerbeekse Beek speelt hier een belangrijke rol bij.

  1. CDA Brummen teleurgesteld na stranden ESCo-plan
    PREMIUM

    CDA Brummen teleurge­steld na stranden ESCo-plan

    Het college van burgemeester en wethouders van Brummen kan een streep zetten door het plan om de verduurzaming van tien gemeentelijke panden uit te besteden aan een Energy Service Company (ESCo). Een meerderheid van de gemeenteraad - waaronder coalitiepartij VVD - stemde donderdagavond tegen het ESCo-plan. Coalitiepartner CDA is teleurgesteld. Fractievoorzitter Erwin te Bokkel: ,,Brummen had een voortrekkersrol kunnen vervullen in verduurzaming en CO2-reductie. Die kans is nu verkeken.’’

Zutphen