Volledig scherm
Eerdere herstelwerkzaamheden van de Eerbeekse Beek. © Ronny te Wechel

Nieuwe leemlaag voor deel van Eerbeekse Beek

Een deel van de Eerbeekse Beek krijgt een nieuwe leemlaag. Er lekt water weg uit de beek en daar lijdt de ecologie volgens waterschap Vallei en Veluwe onder onder.

Het gaat om het gedeelte van de Eerbeekse Beek langs landgoed Huis te Eerbeek. De beek krijgt daar een nieuwe leemlaag en tegelijkertijd herstelt het waterschap de weggezakte oevers. De werkzaamheden starten half oktober en moeten in december zijn afgerond.

Korenmolen

Volgens het waterschap moet het gedeelte van de Eerbeekse Beek zo snel mogelijk hersteld worden. Doordat er water weglekt kan de gerestaureerde en weer werkende korenmolen te weinig draaien. 

Het herstel van de Eerbeekse beek is onderdeel van het gemeentelijke plan Ruimte voor Eerbeek. Dit plan moet Eerbeek onder andere weer op de kaart zetten bij toeristen. De Eerbeekse Beek speelt hier een belangrijke rol bij.

 1. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.
 1. Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Voor de zes Brummense kegelclubs komt op 1 maart voorlopig een einde aan een lange ‘dakloze’ periode. De clubs – verenigd in de Stichting Kegelsport Brummen (SKB) – kunnen vanaf die datum weer terecht op de banen in horecagelegenheid Concordia. Uitbater Harry Timmer vroeg eind november vorig jaar faillissement aan voor Concordia, waarna de kegelclubs op straat kwamen te staan. De SKB heeft een regeling getroffen met pandeigenaar Grolsch, waardoor de kegelclubs weer op vertrouwde bodem hun ballen kunnen werpen.
 2. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Zutphen