Elis Ligtlee.
Volledig scherm
PREMIUM
Elis Ligtlee. © Rob Voss

Olympisch kampioen Elis Ligtlee weet nu dat het leven meer dan goud is

Zeventien jaar topsport gingen haar niet in de koude kleren zitten. Van hoogtepunten op de cross- en baanfiets, naar diepe dalen en twijfels over haar eigen capaciteiten. Tot ze eind vorig jaar ineens besloot te stoppen. Een beslissing die voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel kwam, maar voor de mensen dichtbij haar geen verrassing was. Nu, een half jaar verder, werk Elis Ligtlee aan haar nieuwe leven. Het leven na de topsport, na de druk, na de hoge verwachtingen. Een leven vol liefde zoals ze zegt en vol met nieuwe uitdagingen.

Elis Ligtlee doet de deur van haar woning in Eerbeek op, het haar opgestoken. Ze heeft een jurk aan met panterprint en ze straalt. Hier staat iemand die klaar is voor het leven, die klaar is voor nieuwe dingen. Maar de weg naar weten wat je verder wilt met je leven is geen eenvoudige, zegt ze. ,,Ik heb me eigenlijk nooit druk gemaakt om mijn leven na de sport. Tuurlijk, ik heb mijn diploma's wel. Ik heb een opleiding tot commercieel medewerker binnendienst afgerond, maar dat is op zijn zachtst gezegd niet wat ik wil. Dat is juist het moeilijkste geweest na mijn beslissing om te stoppen: uitvinden wat ik wel wilde.”

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

Zutphen