Volledig scherm
© Frans Bosscha

'Ongeval zorgt voor zwarte rand om mooi Halloweenfeest'

EERBEEK - De organisatie van Halloween Eerbeek is geschokt over het zware ongeval dat zaterdagavond plaatshad tijdens haar jaarlijkse 'griezelfeest'.

Een man uit Loenen kwam zaterdag met zijn mountainbike ten val tijdens de Halloween Ride, de afsluitende fietstocht in het donker. Hij brak daarbij zijn nek. "Een zwarte rand rond een verder geslaagd feest", zegt Els Holsappel, die de pr verzorgt voor Halloween Eerbeek.

Waarschuwing mocht niet baten
Holsappel benadrukt dat de deelnemers aan de Halloween Ride, net als in voorgaande jaren, uitgebreid zijn geïnstrueerd. "We drukken de fietsers elk jaar op het hart om te zorgen voor goede verlichting op hun fiets en om een helm te dragen. Iedere deelnemer kon zich goed voorbereiden op de tocht. Dit is triest en noodlottig. Maar wel een ongeval dat overal en op ieder moment had kunnen gebeuren."

Eerste ernstig ongeval
"In het verleden zijn deelnemers ook wel eens gevallen tijdens de Halloween Ride, maar dat waren betrekkelijk lichte ongelukjes'', vervolgt Holsappel. ,,Dit ongeval is natuurlijk van een heel andere orde. Het is voor het eerst dat we zoiets heftigs meemaken tijdens ons feest."

Zutphen