Volledig scherm
De Pinkstermarkt is een publiektrekker van formaat in Brummen. © Archief/Ronny te Wechel

Optimisme over doorstart Pinkstermarkt Brummen

BRUMMEN - De poging het Pinksterevenement in Brummen te redden krijgt een vervolgbijeenkomst. De gemeente Brummen concludeert dat er in elk geval genoeg mensen zijn die iets willen betekenen, en heeft er vertrouwen in dat er ook een editie 2017 komt. Toch ziet een van de huidige organisatoren, Joost Dekkers, het nog altijd somber in.

Dekkers organiseerde het meerdaagse evenement de afgelopen jaren samen met Marcella Nebbeling. De twee gaven onlangs aan de organisatie niet meer te kunnen behappen, en om die reden te zullen stoppen. Burgemeester en wethouders zien graag dat het grote evenement - een bundeling van sportieve en culturele activiteiten - blijft bestaan. Daarom was er maandagavond een bijeenkomst waarop iedereen kon meedenken over manieren het Pinksterevenement overeind te houden.

Halve baan
Er zijn verschillende mogelijkheden aan de orde gekomen. Dé oplossing is er echter nog niet. Naar de mening van Dekkers is er geld nodig. ,,Je zou eigenlijk een halve fte (betaalde arbeidsplaats, red.) moeten hebben om de zaak professioneel bij elkaar te houden.'' Naast die beroepskracht zouden ongeveer zeven afdelingen met vrijwilligers zich elk op een speciale taak moeten richten - bijvoorbeeld marketing of techniek.

De gemeente Brummen stelt na de ,,boeiende en vruchtbare'' bijeenkomst van maandag vast dat 'er voldoende animo is om te helpen bij het organiseren van het evenement'. Er zijn ideeën voor zowel de korte als lange termijn, zegt woordvoerder Marieke Delen. Er komt een vervolgvergadering op een nog vast te stellen datum.

  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''
  2. Rapport: grote fouten bij leerlingenvervoer PlusOV

    Rapport: grote fouten bij leer­lin­gen­ver­voer PlusOV

    Rond het leerlingenvervoer in de Stedendriehoek zijn de afgelopen maanden grote fouten gemaakt. Dat valt onder meer de betreffende vervoerscentrale, PlusOV, aan te rekenen. Dat staat in een rapport over de problemen bij PlusOV. Onder meer tegenover deze krant gaven ouders en onderwijsinstellingen aan dat er van alles mis ging bij het vervoer van leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan. Busjes komen te laat, of helemaal niet. Dit geldt voor zowel het leerlingenvervoer als het WMO-vervoer.

Zutphen