Volledig scherm
Leden van de Oranjecommissie Brummen bieden de gedupeerden van de grote brand aan het Marktplein in Brummen een cheque van 15 duizend euro aan © Oranjecommissie Brummen

Oranjecommissie Brummen zamelt 15.000 euro in voor gedupeerden brand Marktplein

Precies een maand na de vernietigende brand op het Marktplein in Brummen, waarbij de Blokker en bakkerij De Winkel werden verwoest, hebben de gedupeerden een cheque van 15.000 euro ontvangen. De lokale Oranjecommissie heeft afgelopen maand geld ingezameld. 

Betteke te Hoonte van de Oranjecommissie hoopte eerder dat de opbrengst ongeveer 7000 euro zou zijn. Daar gaan de Brummenaren nu met een ruime verdubbeling stevig overheen. 

Benefietavond

Mensen konden onder andere geld doneren in twee grote containers, die begin deze week bij het gemeentehuis werden neergezet. Maar wat waarschijnlijk zoden aan de dijk zette, was de beslissing van de Oranjecommissie om het Kinderfeest af te lasten en van deze feestavond een benefietavond te maken. 

Zowel de gemeente als de brandweer hielpen mee om het benefiet mogelijk te maken.  Daarnaast hielp een lokale ondernemer, reclamemaker Hilarius, met het maken van van donatiekaarten. Ook hielp tentenleverancier Holterman met aanpassing aan de evenemententent zodat mensen gemakkelijk konden doneren. 

Hartverwarmend

Volgens het persbericht van de Oranjecommissie waren de donaties hartverwarmend. ,,Van kinderen die hun zakgeld kwamen brengen tot aan inwoners die de buurt waren rond gegaan. Na het evenement zijn we nog bendaderd door verschillende personen en organisaties die een groter bedrag hebben gedoneerd.’’

De Oranjecommissie heeft zelf de opbrengst van de kaartverkoop voor het eerdere Oktoberfest gedoneerd. Het totaal werd afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst in het Koetshuis overgedragen aan de gedupeerden.   

 1. Veluwse gemeenten luiden alarmbel over verdwijnen goedkope zorgverzekering: ‘Zorgmijding, armoede en hogere schulden zijn het gevolg’
  PREMIUM

  Veluwse gemeenten luiden alarmbel over verdwijnen goedkope zorgverze­ke­ring: ‘Zorgmij­ding, armoede en hogere schulden zijn het gevolg’

  Inwoners met een laag inkomen dreigen in financiële problemen te komen door het verdwijnen van de gemeentepolis. Daarvoor waarschuwen wethouders in de gemeente Heerde, Hattem, Epe en Brummen. Zij vinden in een brandbrief aan het Rijk dat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) moeten ingrijpen.
 2. Brandweer uren bezig met blussen van brand in Eerbeek: fabriekspand gaat geheel verloren
  Video & update

  Brandweer uren bezig met blussen van brand in Eerbeek: fabrieks­pand gaat geheel verloren

  De brandweer is uren bezig geweest met het blussen van een brand in een fabriekspand in Eerbeek. Om 1 uur vannacht kon de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland het sein ‘brand meester’ geven. In Eerbeek woedde sinds het begin van de zondagavond een grote brand. Het ging om een pand van het bedrijf Smurfit Kappa. De brandweer slaagde er in om de naastliggende hallen te behouden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zutphen