Volledig scherm
© DG

Pannenkoekenhuis op plek van spookboerderij in Brummen

BRUMMEN Op de plek van de voormalige spookboerderij in Brummen komt waarschijnlijk een pannenkoekenhuis.

Een exploitant die reeds een pannenkoekenhuis in Rheden heeft, wil ook een vestiging in Brummen laten bouwen. Het etablissement gaat volgens planning in de loop van 2014 open. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen en de provincie Gelderland zijn positief over het initiatief.

Het pannenkoekenhuis komt aan de Zutphensestraat 199. Het pand dat op dat perceel stond, is in de volksmond beter bekend als spookboerderij. Een paar jaar geleden kwamen bij een brand tientallen koeien om het leven. Een en ander is later gesloopt.

Hans Westdijk van het pannenkoekenhuis zegt dat, afhankelijk van het verloop van het vergunningentraject, de bouw in de loop van dit jaar kan beginnen. Westdijk heeft reeds pannenkoekenhuis Strijland in Rheden. De zoons van Westdijk gaan de vestiging in Brummen runnen. Het restaurant in Brummen telt straks tweehonderd à 225 zitplaatsen, vertelt Westdijk.

Het college ziet versterking van recreatie en toerisme als een pluspunt. Zowel het college als de provincie Gelderland wil medewerking verlenen aan het initiatief. Het college stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met het bestemmingsplan om het pannenkoekenhuis mogelijk te maken. De raad neemt daar later deze maand een besluit over.

Zutphen