Volledig scherm
© Thinkstock

Plan voor zonnepark bij Elzenbos in Brummen

BRUMMEN - Bij de wijk Elzenbos in Brummen komt mogelijk een veld met zonnepanelen. Lokale energiecoöporatie Brummen Energie gaat de haalbaarheid daarvan onderzoeken.

Burgemeester en wethouders van Brummen zien er wel iets in; zij stellen 4500 euro beschikbaar voor het verkennend onderzoek.

In Eerbeek heeft Brummen Energie dit jaar al - samen met anderen - een proefopstelling van een groot zonneveld aangelegd.

De gemeente Brummen staat ook positief tegenover twee andere ideeën van Brummen Energie. Een ervan gaat over het plaatsen van zonnepanelen op de brandweerkazerne, zwembad Rhienderoord en een nog te bouwen zoutloods, alle in Brummen, en sporthal De Bhoele in Eerbeek. Dat haalbaarheidsonderzoek kost naar verwachting 5550 euro.

Het derde project betreft bijeenkomsten om lokale kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid uit te wisselen. De voorbereiding kost 2700 euro, de kosten voor uitvoering worden geschat op 2520 euro. De projecten passen allemaal goed in het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid, vindt Brummen.

Zutphen