Volledig scherm
PREMIUM
De stemmen worden geteld in het Brummense gemeentehuis. De uitslag lijkt uit te monden een grote coalitie van vier partijen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Politiek Brummen sorteert
voor op 'Eerbeek-coalitie'

In politiek Brummen wordt nadrukkelijk voorgesorteerd op een 'Eerbeek-coalitie'. Een grote, brede coalitie die 14 van de 19 raadszetels bezet, bestaande uit Lokaal Belang, VVD, CDA en PvdA. Deze vier partijen steunden uiteindelijk na veel gesteggel het bestemmingsplan Eerbeek.

Lokaal Belang zit bij de start van de coalitiebesprekingen aan het stuur. Er werd woensdagavond direct na de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen al nadrukkelijk gespeculeerd over een 'Eerbeek-coalitie'. Lokaal Belang-lijsttrekker Mame Douma en VVD-boegbeeld Peter-Paul Steinweg lieten doorschemeren te streven naar een zo groot mogelijke coalitie.

 1. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.
 1. Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Brummense kegelclubs kunnen weer terecht in Concordia

  Voor de zes Brummense kegelclubs komt op 1 maart voorlopig een einde aan een lange ‘dakloze’ periode. De clubs – verenigd in de Stichting Kegelsport Brummen (SKB) – kunnen vanaf die datum weer terecht op de banen in horecagelegenheid Concordia. Uitbater Harry Timmer vroeg eind november vorig jaar faillissement aan voor Concordia, waarna de kegelclubs op straat kwamen te staan. De SKB heeft een regeling getroffen met pandeigenaar Grolsch, waardoor de kegelclubs weer op vertrouwde bodem hun ballen kunnen werpen.
 2. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Zutphen