Ravage na botsing in Eerbeek: kruising vol met brokstukken

VideoBij een ongeluk op een kruising in Eerbeek is eerder vanmiddag een motorrijder gewond geraakt. Dit gebeurde na een botsing met een auto. Op de kruising ontstond een grote ravage. 

 1. Vier burgemeesters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’
  PREMIUM
  VIDEO

  Vier burgemees­ters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’

  De burgemeesters van Zutphen, Lochem, Brummen en Bronckhorst onderstreepten vandaag met het aanbieden van een petitie het belang van een volwaardig regionaal ziekenhuis in Zutphen. Er worden bij het Gelre ziekenhuizen plannen gemaakt om de zorg anders in te richten. De vrees is dat cruciale zorg, zoals de intensive care, verdwijnt. ,,Het zou vervelend zijn als die plannen verkeerd uitpakken voor de Achterhoek.’’
 2. Online vriendinnen helpen Brenda (45) na plotselinge dood van haar man: ‘Opeens kreeg ik een cheque’
  PREMIUM

  Online vriendin­nen helpen Brenda (45) na plotselin­ge dood van haar man: ‘Opeens kreeg ik een cheque’

  Toen haar 54-jarige man plotseling overleed aan een hartstilstand, kwam voor de Brummense Brenda Bleumink de wereld even stil te staan. Om hem te blijven herinneren, heeft ze een herinneringsbankje laten plaatsen, bekostigd met geld dat is ingezameld door zo’n honderd online vriendinnen. Hoewel ze veel van hen nog nooit in het echt heeft gezien, is er een bijzondere band ontstaan. ,,Ik vertelde het nieuws destijds zelfs eerder aan hen dan aan sommige naasten”
 3. Bokbierdag gaat onder voorbehoud door in vertrouwde stijl, op Zutphense markten: ‘Spreiden was geen optie voor horeca’
  PREMIUM

  Bokbierdag gaat onder voorbehoud door in vertrouwde stijl, op Zutphense markten: ‘Spreiden was geen optie voor horeca’

  De Bokbierdag in Zutphen gaat vooralsnog door, al houdt de organisatie vanwege de coronasituatie een slag om de arm. Het bierfeest waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen, staat gepland voor zondag 10 oktober. In de vertrouwde stijl: op de markten en met de traditionele optocht van bierwagens. Ook is er een dag eerder een soort ‘kleintje Bokbierdag’.

Zutphen