René (60) strijdt al twaalf jaar tegen lawaai van N348 bij Brummen: ‘Om gek van te worden’

Met videoVoorbijrazende vrachtwagens en knetterende motoruitlaten. Het is het verkeerslawaai op de N348 waar René Exterkate (60) zich al twaalf jaar aan ergert. De Brummenaar wil dat de weginrichting wordt aangepast en de maximumsnelheid naar beneden gaat. Hij lijkt daarin nu steun te krijgen van de nieuwe coalitie, die belooft te lobbyen bij de provincie om iets aan de weg te doen. ,,Maar ik heb er weinig vertrouwen in. Ik moet het nog maar zien.”

5 reacties

 • Henny Arends

  1 jaar geleden
  Meer snelheidscontrole zal helpen. En waarom geen geluidsscherm plaatsen? En meer controle op auto's en motoren die te veel geluid maken. Het lijkt er op, dat de verkeerspolitie als maar minder doet .
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  De lage prijs van het huis is verklaard. Verkeersoverlast . Verkopen de beste optie
 • D Vening

  1 jaar geleden
  De prijs van de woningen daar is schappelijk omdat de N348 er zit 😉 Als je daar een woning koopt weet je dat die weg er ligt.
 • M.C. Fels

  1 jaar geleden
  Afschuwelijke weg. Ook tussen Brummen en Dieren. Men rijdt veel te hard. Je kunt als fietser of wandelaar nauwelijks oversteken, het barst er van het zwerfvuil dat uit auto's gesmeten wordt (ik ruim dat op) en ik vind met grote regelmaat doodgereden beesten: dit jaar al diverse Hazen, Kerkuilen, een Ree en een Das. Die weg moet worden aangepakt. Snelheid omlaag, stil asfalt, en betere bescherming voor het wild.
 • Sjaak Trekhaak

  1 jaar geleden
  Je gaat eerst dicht bij zo'n weg wonen en dan klagen dat die weg lawaai maakt? Dat is net als bij Schiphol gaan wonen en dan klagen over het lawaai van het vliegverkeer......
 1. Dit zijn de 5 lessen over de wolf die Nederland kan leren van Zweden: ‘De boeren hoor je hier nauwelijks’
  PREMIUM
  met video
  1

  Dit zijn de 5 lessen over de wolf die Nederland kan leren van Zweden: ‘De boeren hoor je hier nauwelijks’

  Wolvenliefhebbers die koffiedrinken met jagers. Boeren die voor het eerst horen dat wolven niet in bomen klimmen. Net als bij ons woedt de discussie volop in Zweden over wolven. Met een groot verschil: daar mogen ze worden afgeschoten. De Stentor bezocht er een jachtbeurs, sprak met wolvenknuffelaars en dook de bossen in. Dit zijn de vijf lessen die het land ons leert.
  Apeldoorn