Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Roep om meer afvalbakken in Brummen

Er moeten meer afvalbakken in Brummen komen om zwerfafval tegen te gaan. Dit stelt de lokale partij Democratisch Brummen. Volgens de partij is een schone opgeruimde gemeente van belang om het toeristische karakter van de gemeente Brummen in stand te houden.  

De partij roept onder meer op om meer afvalbakken langs honden uitlaatroutes te plaatsen. Volgens raadslid Theo Hoffman, die schriftelijke vragen stelt aan het college, is het van belang om niet alleen met boetes te dreigen, maar is het belangrijk om goed gedrag te belonen in de vorm van nieuwe voorzieningen om afval weg te gooien.

Kinderen

Daarnaast wil de partij kinderen er via scholen beter op attenderen wat zwerfafval doet met het milieu. Het zouden niet volwassenen, maar vooral kinderen zijn die afval in de vorm van plastic flesjes, blikjes en lege chipszakken achterlaten.

  1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
    PREMIUM

    Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

    De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Zutphen