Volledig scherm
ANP

Schooldirecteuren weerleggen kritiek smartphonegebruik

EERBEEK / WILP - ,,Dit is grote onzin! Onze scholieren zitten echt niet heel de dag op de tablet of smartphone.” Daarmee reageren directeuren van Steve Jobsscholen in deze regio op de kritiek van de Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer.

Die stelt dat scholen die veel met tablets werken aan kindermishandeling doen. Het kinderbrein zou niet ontwikkeld worden door het monotone swipen, het vegen op schermpjes. Terwijl het ouderwetse schrijven de hersenen juist stimuleert.

Steve Jobsscholen in deze regio, zoals OBS Sprankel in Eerbeek en OBS de Hagewinde in Wilp, wijzen de kritiek grotendeels van de hand. ,Diirecteur Joris Luesink van Sprankel: ,,De leerlingen zitten maximaal een uur op de iPad. Het is een misvatting dat we alles op de tablet doen. Ook hier wordt gewoon in schriftjes geschreven. En in de onderbouw verven en kleien ze.”

De Duitse psychiater Manfred Spitzer bracht recent zijn nieuwe boek Digiziek op de markt. Hierin betuigt Spitzer dat digitale media ervoor zorgen dat kinderen hun motoriek en zintuigen onvoldoende ontwikkelen.

  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''
  2. Rapport: grote fouten bij leerlingenvervoer PlusOV

    Rapport: grote fouten bij leer­lin­gen­ver­voer PlusOV

    Rond het leerlingenvervoer in de Stedendriehoek zijn de afgelopen maanden grote fouten gemaakt. Dat valt onder meer de betreffende vervoerscentrale, PlusOV, aan te rekenen. Dat staat in een rapport over de problemen bij PlusOV. Onder meer tegenover deze krant gaven ouders en onderwijsinstellingen aan dat er van alles mis ging bij het vervoer van leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan. Busjes komen te laat, of helemaal niet. Dit geldt voor zowel het leerlingenvervoer als het WMO-vervoer.

Zutphen