Volledig scherm
Bij de crash op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen raakte de auto van het slachtoffer totaal verwoest. © GinoPress B.V.

Slachtoffer crash Brummen was pas kort in Nederland

Het slachtoffer van de fatale botsing gisterochtend op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen is een 27-jarige man uit Polen. Hij was pas kort in Nederland.

Volledig scherm
Enorme ravage bij ongeval in Brummen. © Gino Press

Volgens de politie zijn biometrische kenmerken gebruikt om hem te identificeren. Dat zijn bijvoorbeeld gebitskenmerken, dna en vingerafdrukken. Welke kenmerken in dit geval zijn gebruikt wil de politie niet zeggen.

De Pool raakte gisterochtend om 8.20 uur door 'nog onbekende oorzaken' op de N345 (Wapsumsestraat) op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een vrachtwagen die richting Brummen reed. De klap was enorm. De auto sloeg in stukken uiteen. Brokstukken lagen verspreid over de weg en ook op de lager gelegen ventweg lagen delen van de auto. Tot in de middag was de weg afgesloten voor alle verkeer.

Pas vanochtend maakte de politie de identiteit van het slachtoffer bekend. De aanduiding '27-jarige man uit Polen' duidt erop dat de verongelukte man nog niet stond ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok was hij 'pas heel kort in Nederland' maar verbleef hij hier op dit moment wel.

Alle opties

Over de oorzaak van het ongeval doet de politie nog geen mededelingen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Op de plek van het ongeval is de weg recht. Was er bijvoorbeeld sprake van een onverantwoorde inhaalpoging of  was er sprake van suïcide? De politie neemt alle opties mee in het onderzoek maar wil niet speculeren voor het onderzoek is afgerond, zegt Klok.

De bestuurder van de vrachtwagen, die bij de crash fysiek ongedeerd bleef, is geen verdachte in het onderzoek, geeft de politiewoordvoerder aan.

Deze  beelden maakte de Stentor gisteren:

 1. Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb
  PREMIUM

  Ook Klikkers & Tikkers op de barricaden voor Brummense bieb

  Het zijn spannende tijden voor de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. Deze week wordt in de Brummense politiek de Perspectiefnota behandeld, het plan om van Brummen weer een financieel gezonde gemeente te maken. Daarin is opgenomen een mogelijke bezuiniging op de bibliotheken van een ton. Bibliotheek-directeur Mirjam Wijers (van Brummen én Voorst) luidt de noodklok. ,,Als dat gebeurt, kwijnen we langzaam weg. Dan is er sprake van een soort sterfhuisconstructie.’’
 2. CDA Brummen teleurgesteld na stranden ESCo-plan
  PREMIUM

  CDA Brummen teleurge­steld na stranden ESCo-plan

  Het college van burgemeester en wethouders van Brummen kan een streep zetten door het plan om de verduurzaming van tien gemeentelijke panden uit te besteden aan een Energy Service Company (ESCo). Een meerderheid van de gemeenteraad - waaronder coalitiepartij VVD - stemde donderdagavond tegen het ESCo-plan. Coalitiepartner CDA is teleurgesteld. Fractievoorzitter Erwin te Bokkel: ,,Brummen had een voortrekkersrol kunnen vervullen in verduurzaming en CO2-reductie. Die kans is nu verkeken.’’

Zutphen