Volledig scherm
Aan de Rhienderensestraat in Brummen raakten veel bomen ontworteld. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Storm rukt meer dan vijftig grote bomen uit de Brummense grond

De gemeente Brummen werd dinsdagavond flink getroffen door het noodweer. Tenminste vijftig grote bomen werden door de storm uit de grond gerukt en knapten af als luciferhoutjes. De gemeente verwacht dat het opruimen van de bomen nog zeker enkele weken gaat duren.

Het noodweer liet een spoor van vernieling na over een lange, smalle strook van Brummen en het buitengebied. Het ging vooral flink tekeer aan de Rhienderensestraat, Kleine Vosstraat, Knoevenoordstraat, Voorsterweg, Leuvenheimsestraat en Lichtenbeltweg. Daar legde de ene na de andere boom het loodje. Een deel van de ontwortelde bomen blokkeert of blokkeerde wegen.

Verkeer

,,Onze eerste prioriteit is om de bomen op te ruimen die het verkeer blokkeren’’, zegt gemeentewoordvoerder Hanneke Karssenberg. ,,Daar wordt nu druk aan gewerkt. Dat karwei gaat nog zeker enkele weken duren. Ook is er op diverse plekken schade ontstaan aan het wegdek. Bovendien zijn door de omvallende bomen meerdere leidingen en kabels kapot getrokken. Ook die schade hopen we zo snel mogelijk te herstellen.’’

De totale omvang van de schade is nog niet bekend.

Volledig scherm
Ook in Oeken, zoals hier aan de Kaniestraat, knapten bomen door de storm af als luciferhoutjes. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers
  1. Brummense huiseigenaren voelen pijn in portemonnee: 60 euro meer ozb
    PREMIUM

    Brummense huiseigena­ren voelen pijn in portemon­nee: 60 euro meer ozb

    Als het licht op groen gaat voor een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) van zeven ton, moet de gemiddelde Brummense woningbezitter komend jaar zo’n 60 euro extra betalen. Het Brummense college van b en w houdt vast aan de forse verhoging van 14 procent, die in 2020 700.000 euro aan extra inkomsten moet opleveren. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde gemeentelijke conceptbegroting voor het komende jaar. Het college van b en w negeert daarmee de gemeenteraad, die wil dat de ozb met 280.000 euro wordt verhoogd.

Zutphen