Volledig scherm
PREMIUM
Handsaam-chauffeur Jaap van Sloten haalt de Brummense mevrouw Behling met zijn eigen auto van huis op om samen boodschappen te doen bij de supermarkt. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Te weinig vrijwillige chauffeurs voor Brummense ritjes naar tandarts en supermarkt

Een ritje naar de tandarts, naar familie, naar de supermarkt of naar de fysiotherapeut. Het dreigt voor veel inwoners van Brummen en Eerbeek een moeilijk verhaal te worden. De vrijwillige vervoerscentrale Handsaam komt vrijwillige chauffeurs en telefonistes tekort om inwoners van de gemeente Brummen te helpen.

,,Zonder Handsaam is het voor mij bijna onmogelijk om de deur uit te gaan.” De 79-jarige mevrouw Behling maakt wekelijks gebruik van de vrijwillige hulpdienst Handsaam en wil er niet aan denken dat haar kans om toch naar de supermarkt te kunnen wegvalt. 

 1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’
 2. Buitenplaats Reuversweerd bij Zutphen wordt stiltecentrum
  PREMIUM

  Buiten­plaats Reuvers­weerd bij Zutphen wordt stiltecen­trum

  Eigenaar Fred Janssen en projectcoördinator Jos van de Zande staan aan het begin van de verwezenlijking van een droom. Eind 2022 moet buitenplaats Reuversweerd - gelegen in de uiterwaarden tussen Brummen en Zutphen - zijn omgetoverd in een stiltecentrum. Janssen kocht Reuversweerd in de zomer van 2017 van Hans van Sytzama en wil alles in de oorspronkelijke staat herstellen. Een stevige klus: vooral het hoofdgebouw moet flink onder handen worden genomen. Het heeft sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog leeggestaan en liep in die oorlog zware averij op.

Zutphen