Volledig scherm
De traumhelikopter landde midden op de N348 in Brummen. © Persbureau Heitink

Traumahelikopter landt midden op N348 voor gewonde man in Brummen

Een traumahelikopter is vanmiddag midden op de N348 bij Brummen geland. De helikopter was opgeroepen na een medisch incident bij een huis in de naastgelegen woonwijk. Vanwege de bijzondere landing werd de weg enige tijd afgesloten.

De hulpdiensten werden ingeschakeld voor een incident aan de Becker's Sonsstraat in Brummen. Omdat het om een medisch incident gaat, wil de politie geen verdere informatie prijsgeven. Naar verluidt zou de man van een dak of steiger zijn gevallen.

Verkeer

Omdat de traumaheli niet in de wijk kon landen, werd er ruimte gemaakt op de N348. Daar werd de helikopter aan de grond gezet. De ambulance met daarin het slachtoffer reed vervolgens naar de helikopter, zodat de trauma-arts hulp kon verlenen.

De N348 werd enige tijd volledig afgesloten. Verkeer moest omrijden, waardoor er flinke verkeersdrukte ontstond in en rond Brummen.

 1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’
 2. Buitenplaats Reuversweerd bij Zutphen wordt stiltecentrum
  PREMIUM

  Buiten­plaats Reuvers­weerd bij Zutphen wordt stiltecen­trum

  Eigenaar Fred Janssen en projectcoördinator Jos van de Zande staan aan het begin van de verwezenlijking van een droom. Eind 2022 moet buitenplaats Reuversweerd - gelegen in de uiterwaarden tussen Brummen en Zutphen - zijn omgetoverd in een stiltecentrum. Janssen kocht Reuversweerd in de zomer van 2017 van Hans van Sytzama en wil alles in de oorspronkelijke staat herstellen. Een stevige klus: vooral het hoofdgebouw moet flink onder handen worden genomen. Het heeft sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog leeggestaan en liep in die oorlog zware averij op.

Zutphen