Volledig scherm
Geert Voskamp (links) en Cornelius Rogge zaterdag bij de boekpresentatie. © Sander grootendorst

Twee boekjes in één keer bij Geiten Pers

BRUMMEN - De vorige keer dat Cornelius Rogge uit Hall een boekje voor de Geiten Pers illustreerde, in boekhandel Primera in Brummen, was mei 2015, bij een verhaal van televisiemaker en dichter Wim Brands, die in april dit jaar overleed. Zaterdag was de bijna 84-jarige kunstenaar opnieuw op deze locatie.

Nu had hij het boekje ‘Langs het kanaal’ van Geert Voskamp van tekeningen voorzien. Voskamp (81), kunstenaar uit Dieren, had op zijn beurt Rogges tekst ‘De vlindervanger’ geïllustreerd. Er verschenen in de reeks van de Brummense uitgeverij dus meteen twee boekjes in één keer. De uitgaven, die acht euro per stuk kosten, kwamen mede tot stand dankzij Hans Broer, die de Geiten Pers runde samen met Marguerite Tuijn. Na zijn onverwachte dood in juli dit jaar zette Tuijn de uitgeverij voort.

  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''

Zutphen