Volledig scherm
Eind juni stelde de gemeenteraad van Brummen ruim 50.000 euro beschikbaar om de verkeersveiligheid op de Boshoffweg in Eerbeek. Dinsdag en woensdag worden daarom rode verhardingsstroken voor fietsers aangelegd. © Google Streetview

Twee dagen verkeershinder Boshoffweg Eerbeek

Verkeer dat gebruik maakt van de Boshoffweg in Eerbeek moet dinsdag en woensdag rekening houden met een gedeeltelijke wegafsluiting.

Dinsdag en woensdag legt aannemersbedrijf Dostal Infra namelijk rode verhardingsfietsstroken aan. Ook wordt een verzakking in het asfalt verholpen. Daarvoor is het nodig dat de weg wordt opengebroken. Het deel tussen de Harderwijkerweg tot de achteringang van papierfabriek Coldenhove wordt daarom afgesloten. 

De werkzaamheden beginnen dinsdagochtend om 07.00 uur. De klus is naar verwachting een dag later om 16.30 uur afgerond. Er geldt een omleidingsroute. Landalpark Coldenhove  en het zwembad zijn via een omleidingsroute bereikbaar. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Het werk is een direct gevolg van het besluit van de gemeenteraad van Brummen. Zij stelde eind juni een bedrag van € 52.000 euro beschikbaar om de verkeersveiligheid op de Boshoffweg te verbeteren. De herinrichting van deze weg met rode verhardingsstroken voor de fietser moet leiden tot een veiliger situatie.

  1. Heldendaad in volle galop: Lisa en Lindy helpen zwaargewonde mountainbiker bos uit bij Eerbeek
    video

    Heldendaad in volle galop: Lisa en Lindy helpen zwaargewon­de mountainbi­ker bos uit bij Eerbeek

    Het moest een ontspannen ritje worden, woensdagavond in het bos tussen Eerbeek en Laag-Soeren. Maar het ongedwongen paardrijden van Lisa du Buisson (27) en Lindy Pasman (31) veranderde plots in een enorme adrenalinestoot toen ze een zwaargewonde mountainbiker vonden. Het doortastende optreden van de vriendinnen dat volgde, was voor de hulpdiensten van grote waarde. ,,Het leek wel een film.’’

Zutphen