Volledig scherm
Eind juni stelde de gemeenteraad van Brummen ruim 50.000 euro beschikbaar om de verkeersveiligheid op de Boshoffweg in Eerbeek. Dinsdag en woensdag worden daarom rode verhardingsstroken voor fietsers aangelegd. © Google Streetview

Twee dagen verkeershinder Boshoffweg Eerbeek

Verkeer dat gebruik maakt van de Boshoffweg in Eerbeek moet dinsdag en woensdag rekening houden met een gedeeltelijke wegafsluiting.

Dinsdag en woensdag legt aannemersbedrijf Dostal Infra namelijk rode verhardingsfietsstroken aan. Ook wordt een verzakking in het asfalt verholpen. Daarvoor is het nodig dat de weg wordt opengebroken. Het deel tussen de Harderwijkerweg tot de achteringang van papierfabriek Coldenhove wordt daarom afgesloten. 

De werkzaamheden beginnen dinsdagochtend om 07.00 uur. De klus is naar verwachting een dag later om 16.30 uur afgerond. Er geldt een omleidingsroute. Landalpark Coldenhove  en het zwembad zijn via een omleidingsroute bereikbaar. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Het werk is een direct gevolg van het besluit van de gemeenteraad van Brummen. Zij stelde eind juni een bedrag van € 52.000 euro beschikbaar om de verkeersveiligheid op de Boshoffweg te verbeteren. De herinrichting van deze weg met rode verhardingsstroken voor de fietser moet leiden tot een veiliger situatie.

Zutphen