Volledig scherm
De opening van de zebra maakte zeker de kinderen blij. Foto: Kevin Hagens

Video | Eerbeek heeft primeur met verlicht zebrapad

EERBEEK Eerbeek heeft als eerste plaats ter wereld een (permanent) verlicht zebrapad. Onder het pad zijn led-lichtbakken gemonteerd. Een fraai gezicht, maar ook veiliger? Deskundigen betwijfelen dat.

De zon was achter de horizon verdwenen, bij de invallende duisternis floepte de straatverlichting aan en toen... 1, 2, 3: 's werelds eerste verlichte zebrapad was gisteravond een feit. Een wereldprimeur maar vooral een veilige oversteekplaats waar de Eerbeekse bevolking al lang op had gewacht.

Terschelling
Burgemeester Alex van Hedel en wethouder Luuk Tuiten van de gemeente Brummen zijn euforisch over 's werelds eerste verlichte zebrapad in hun gemeente. Zelfs burgemeester Bert Wassink van Terschelling is erbij om te kunnen genieten van de aanblik. Het zebrapad vormt het voorlopige sluitstuk van de herinrichting van het centrum van Eerbeek waarmee een oude wens van de bewoners in vervulling gaat. "Vooral voor mensen die slecht ter been zijn en ouderen voelden zich hier niet zo veilig. Bovendien helpt deze wereldprimeur mee om meer reuring en sfeer in ons dorp te brengen", zegt Tuiten.

Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of tablet. Klik dan hier.

Eerbeek heeft als eerste plaats ter wereld een (permanent) verlicht zebrapad. Onder het pad zijn led-lichtbakken gemonteerd. Een fraai gezicht, maar ook veiliger? Deskundigen betwijfelen dat. Lees verder: www.destentor.nl/1.6681292
  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''
  2. Rapport: grote fouten bij leerlingenvervoer PlusOV

    Rapport: grote fouten bij leer­lin­gen­ver­voer PlusOV

    Rond het leerlingenvervoer in de Stedendriehoek zijn de afgelopen maanden grote fouten gemaakt. Dat valt onder meer de betreffende vervoerscentrale, PlusOV, aan te rekenen. Dat staat in een rapport over de problemen bij PlusOV. Onder meer tegenover deze krant gaven ouders en onderwijsinstellingen aan dat er van alles mis ging bij het vervoer van leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan. Busjes komen te laat, of helemaal niet. Dit geldt voor zowel het leerlingenvervoer als het WMO-vervoer.

Zutphen